Jump to content

za mrljavca - pomoc!


anonimno

Preporučene objave

dobio sam profesionalnu nesposobnost, 30% rat, 70% civilno. imam rvi 20%, nisam dragovoljac, fali mi 30 dana. te informacije sam dobio od prijatelja iz Hzmo-a, a vjestak mi nije nista rekao. u radnoj knjizici imam samo osnovnu skolu, dali mi je zbog strucne spreme dao profesionalnu nesposobnost? inace se lijecim od '99 PTSP, a od 2006. trajna promjena osobnosti. u stvari, imam zavrsenu srednju skolu - treci i cetvrti stupanj - samo nije upisana u knjizicu. inace sam nezaposlen. sta da radim? mislim da mi predmet jos nije otisao u ZG.

vrijeme provedeno u ratu 36 mjeseci, ostao u pricuvi secijalne policije nakon '96 15 mjeseci. radnog staza u civilstvu oko 4 godine. dali mi vjestak moze promijeniti pofesionalnu u opcu nesposobnost i podici omjer rat-mir? ako srednje skola pomaze u tome?!

hitno mi treba informacija, tj. savjet. hvala i pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.....Stručna sprema nema nikakve veze sa ocjenom radne sposobnosti........

 

Ima, .....kada je kod osiguranika, zbog promjene zdravstvenog stanja......prema tjelesno i psihički zdravome osiguraniku " iste ili slične naobrazbe " i sposobnosti.

Kako je teško očekivati, buduči da je niži vještak donio svoju ocjenu, da dostavom iste dokumentacije se izvrši ponovna ocjena, ne preostaje Vam ništa drugo nego kasnije iskoristiti pravo žalbe gdje će te navesti podatke o stručnoj spremi a koji nisu bili uzeti u obzir prilikom ocjene i iste potkrijepiti dokazima.P ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1970. sam godiste.koef. kod profes. nespo.kod nezaposlenog branitelja je 0,80 ako se nevaram a kod zaposlenog je 0,50.opca je 1.0.onda i nije tako lose.nezaposlen sam.36 mjeseci rata imam ,to je onda 25 post dodatak na mirovinu ili grijesim.kad vjestaci ili vjestci,kako ih ja zovem,a to ustvari jesu,negovore nista.moze li mi netko to pojasniti.hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija