Jump to content

Krediti sa kamatom od 1%??!!


marko357

Preporučene objave

Poštovane kolege pozdrav.

Molim vas dal mi možete odgovoriti da li još postoje oni krediti od 1% za rvi.

Naime imam stanbeni kredit u Zagrebačkoj banci i već godinu

dana imam mirovinu(još ne trajnu).Kamate su mi 7% pa sam mislio prebijati kredit sa ovim kreditom od 1 %.

Da li imam prava na taj kredit?I da li to uopče još postoji?Gdje da se informiram.Pozdrav od TIGRA..

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam bio u vojsci 15 godina sa trajnim inv.HRVI,nikad nisam čuo da Ministrastvo davalo kredite,isto tako skoro 15 godina sam na listi kod ministrastva branitelja još nisam došao na red za kredit , imam 40 % trajni invaliditet iz 93.g.

Hoćete reći da fino uzmeš kredit u banci npr. stambeni sa rješenjem od invaliditeta i dobiješ kamatu 1%,a tko vraća razliku kredite,ja to uopće ne kužim a nisam siguran ni da su banke su tako srdaćne :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam digao običan kredit za stan koji otplačujem po kamati od 7%.

Načuo sam da ministarstvo umijesto da dijeli stanove je odlučilo dati povoljnije kredite za rvi.

Jer ako se sječaš naših ugovora koje sam ja osobno potpisao 3 sa vojskom, u njima piše da se obavezuju riješiti stanbeno pitanje .Tako je bar bilo u ugovorima za Tigrove.

Svjestan sam da stanovi ne rastu na drveću ,pa sam si ga sam kupio.Sada se samo informiram dal postoji ikakva mogučnost da kredit zagrebačke banke prebijem nekim povoljnijim. TIGAR.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pocetkom svake godine objavljuje se nova rang lista za dodjelu stambenih kredita prema postotku osatecenja.

 

Članak 41.

 

(1) Sredstva za stambeno zbrinjavanje osoba koje ostvaruju prava na dodjelu stambenog kredita osigurat će se u državnom proračunu i proračunima jedinica lokalne samouprave ili u vrijednosti kuća i stanova u vlasništvu Republike Hrvatske.

 

(2) Sredstva ostvarena otplatom kredita i obročnom prodajom kuća i stanova uplaćivat će se na račun Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti do završetka provođenja programa stambenog zbrinjavanja prema ovom Zakonu.

 

(3) Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dužno je voditi cjelokupnu evidenciju prodanih stanova i drugih nekretnina, pratiti obročnu otplatu i naplatu dodijeljenih stambenih kredita, voditi evidenciju o naplati, uplaćenim sredstvima te prispjelim financijskim i drugim obvezama u vezi sa stambenim zbrinjavanjem prema ovom Zakonu ili je dio tih poslova dužno povjeriti poslovnoj banci na temelju Ugovora o poslovnoj suradnji.

 

 

 

Članak 42.

 

(1) Osobe koje ostvaruju pravo na dodjelu stambenog kredita prema ovom Zakonu, dodijeljeni kredit otplaćuju umanjen za iznos postotka oštećenja organizma, s tim da su članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i HRVI iz Domovinskog rata s 90% i 80% oštećenja organizma izjednačeni s HRVI iz Domovinskog rata sa 100% oštećenja organizma.

 

(2) Kada se stambeni kredit koristi prema odredbama ovoga Zakona, HRVI iz Domovinskog rata plaćat će kamatu po slje­dećim kamatnim stopama:

 

– za HRVI iz Domovinskog rata od 50% i više od 50% oštećenja organizma po stopi od 2%,

 

– za HRVI iz Domovinskog rata od 40% oštećenja organizma po stopi od 3%,

 

– za HRVI iz Domovinskog rata od 30% i 20% po stopi od 4%.

 

(3) Razliku od beneficiranih kamatnih stopa iz stavka 2. ovoga članka do tržišne vrijednosti subvencionirat će Republika Hrvatska.

 

(4) Kada se koristi stambeni kredit za kupnju stana na obročnu otplatu, u vrijednosti cijene stana ne uračunavaju se troškovi građevinskog zemljišta, komunalnog opremanja i komunalnog doprinosa sukladno članku 40. ovoga Zakona.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija