Jump to content

podjela darovanog


anonimno

Preporučene objave

Dobar dan!

Troje nas je braće,a otac je meni darovao nekretninu koju posjeduje.Otac je lošeg zdrastvenog stanja i uskoro će umrijeti.Ja tu nekretninu želim podjeliti sa svojom braćom,bez obzira što imam vlasnički list na svoje ime.Interesira me dali moja braća, kad bi ja to podjelio snjima moraju platiti porez na svoj dio nekretnine ili se to računa kao ostavština mog oca.Na vlasničkom imam upisanu hipoteku pa neznam kako to ide s tom raspodjelom.Hoće li mi banka dozvoliti da se i oni upišu kao vlasnici?puno pitanja,a neznam odgovore.pPomognite!

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) Ako na vlasničkom imate hipoteku mislim da vam banka neće dati suglasnost za promjenom vlasnika. U pravilu hipoteka (fiducija) uvijek ide isključivo na vlasništvo 1/1 (to je uvjet banke)

2) Kad biste svojoj braći darovali nekretninu oni bi morali platiti porez. Da biste to izbjegli možete samo na način da vi nekretninu darujete svome ocu a onda otac može pojedinačno darovati vama i braći u idealnim dijelovima. Nakon toga potrebno je raditi etažaciju (ako se radi o stambenom objektu) ili parcelaciju (ako je zemljište).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija