Jump to content

kako dati otkaz - ima li neka već predviđena forma


anonimno

Preporučene objave

naime,

zaposlena sam na neodređeno od 28.4.2003. godine i našla sam si bolji posao, nakon potpisivanja predugovora s novim poslodavcem trenutnom bih htjela uručiti pismeno otkaz, nije mi bitno ako to na kraju bude i sporazumno samo mi je važno da teče od dana uručenja otkaza radi otkaznog roka ako sam dobro pogledala trebao biti mjesec i dva tjedna za moj radni staž? i postoji li neka špranca za pismeni otkaz ili bar koje podatke bi isto trebalo sadržavati.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko u samom ugovoru o radu nije preciziran otkazni rok onda, da, sukladno Zakonu o radu vaš otkazni rok iznosi mjesec i dva tjedna. U vašem bi slučaju bilo najbolje kada biste se sa sadašnjim poslodavcem mogli dogovoriti o sporazumnom prekidu radnog odnosa jer u tom slučaju određujete dan prekida radnog odnosa koji vam odgovara.

Ukoliko budete ipak davali otkaz nema posebne forme, ne morate ga čak ni obrazložiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo popričaj sa poslodavcem, u načelu se takve situacije riješe sporazumnim otkazom, no ako neide jednostavno na komadu papira napiši (u dva primjerka) da "Danas _________ otkazujem ugovor o radu zaključen sa danom _______- između _________ i _________." Zatim to potpiši i traži da se ista izjava o otkazu ugovora o radu urudžbira tj. službeno zaprimi sa otisnutim pečatom datuma i to na primjerku kojeg zadržavaš.

Naime, ako ne želi poslodavac lijepo raskinuti vaš radni odnos (dakle sporazumom) onda se moraš osigurati sa dokazom o danom otkazu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija