Jump to content

kazne za krađe


kokosici

Preporučene objave

u biti je bilo ovako otprilike. žena je našla novčanik i potrčala je za djevojkom i nije ju sustigla. zvala je informacije da traži br telefona i zatim nazvala kući. ostavila je svoj br. telefona da ju ovi zovu. nakon sat vremena zivkanja njih nisu ništa poduzeli. otišla je svojim poslom i ušla u neki dućan. zbog loše materijalne situacije bila je pomamljena karticama, reklo bi se, i 5 puta provukla american i potpisala ga. potrošila je oko 500 eura. kasnije se pokajala.poslala je dokumente vlasnici. u roku 8 dana došla joj je policija na vrata. odmah je sve priznala jer joj je krivo. napisali su izvještaj i platila je punomoć odvjetnika oko 600 kn. stvari je vratila. rekla mi je i da namjerava podići kredit i na račun uplatiti 3000 kn i zatim to ovjeriti kod javnog bilježnika kako kasnije na sudu nebi bilo problema. što nju može očekivati? kolika je mogućnost za uvjetnu kaznu s obzirom da prije ovoga nije imala ni prekršaja ni bilo što slično? koliko se cca čekaju ta suđenja? isplati li joj se uzeti odvjetnika ili da se sama brani?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to mi je prijateljica, bog zna što joj je puklo u glavi. uistinu joj je prvi put. sve se dogodilo u rijeci. mislim da se to čeka cca 2-3 mj. mislim da je dobro da uzme odvjetnika. koliko se cca naplaćuju takve usluge i traje li proces dugo ili je to jedan dan i gotovo?! izriče li se presuda odmah ili ti ju dostave poštom?troškovi suda se posebno plaćaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Troškovi po odvjetničkoj tarifi - 1000 kn za prvi sat na ročištu, svaki slijedeći započeti 500 kn. Još se plaćaju sudski troškovi u paušalnom iznosu (cca 300 kn). Ne bi trebalo trajati duže od jednog dana (jedna rasprava, ako se svi pojave). Ako sud izda kazneni nalog i uvjetno ju kazne, preporučujem da se ne žali. Ako ne izda, državno odvjetništvo mora predložiti kaznu - ako prizna i suglasi se s kaznom, sud će joj izreći predloženu kaznu. Ako je predložena uvjetna ili niska novčana, super, ako traže bezuvjetnu zatvorsku, obavezno uzeti odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet vam je da odvjetnika ne uzimate. Samo ćete potrošiti novac, a iz svega nevedenog proizlazi da ćete svejedno biti osuđeni zbog jakih dokaza.

 

Za ovakva djela se inače daje uvjetna pa se ne trebate brinuti da ćete u zatvor (pod uvjetom da je istina ono što ste govorili o neosuđivanosti).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijateljica se jučer našla s odvjetnicom i ova joj je rekla neka oštećenoj uplaćuje malo po malo iznose dok ne dođe do pune cifre i da se ispriča oštećenoj strani putem telefona. ova je to napravila i zamolila oštećenu da joj da br računa, ali ova nije htjela pa joj je dala samo datum rođenja. cura je otišla u banku i uplatila 600 kn što smanjuje dug na 2100,00 kn. nakon 2-3 sata nazvala ju je oštećena strana i zaprijetila joj da će ju prijavit za uznemiravanje i da ju prestane zivkat. ova je rekla ok i još se jednom ispričala. nakon toga zvali su je iz amerikana i ponudili joj plaćanje na rate i rekli da s obzirom da je to malen dug, ako ova želi plaćat na rate oni će povuć prijavu protiv nje i kao poslat će joj uplatnice i da ona uplati u koliko god rata može jer su u tom slučaju oni oštećeni a ne ta ženska. šta sve to znači?što joj je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba koju navodite je krenula ispravnim putem poslusavsi svoju odvjetnicu. Naime samo ponasanje nakon pocinjenja djela je potpuno ispravno.

 

Dvojbeno je tumacenje Americana da su oni osteceni ako vi sve uplatite, ali drzavno odvjetnistvo ako sve uplatite, može odbaciti kaznenu prijavu, a ako dođe do suđenja vjerojatno bi se izvukli uz minimalnu kaznu ili bi vas čak oslobodili od kazne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija