Jump to content

porez


anonimno

Preporučene objave

Porez na promet nekretnina plaća se prilikom kuipoprodaje, na temelju ugovora ovjrenog kod javnog bilježnika kojeg ste dužni u roku od trideset dana predati u poreznu upravu (isti ugovor dostavlja i javni bilježnik) te će Vam porezna uprava izdati rješenje u razrezu poreza na promet nekretnina. Najbolje je nakon plaćanja poreza ugovor ovjeriti u poreznoj upravi te ga predati na uknjižbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako je drugdje, ali gdje ja živim, ljudi bi se dobrano načekali sa uknjižbom da podnose prijedlog tek nakon plaćanja poreza - rješavanje porezne uprave traje i preko godinu dana.

Obzirom da nije potrebno dokazati da je porez plaćen prilikom uknjižbe, ne bih nikome preporučila taj redosljed u postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kod zakašnjenja plaća se kazna za prekršaj nepravovremenog prijavljivanja. U pravilu ste za vrijeme mjesec dana nakon kupoprodaje mogli tražiti odgodu prijave zbog nekih osovbnih razloga (bolest, putovanje....) a nakon toga teško. Predajte zamolbu sa navođenjem nekog razloga pa vidite. Ineče kazne su između 200 i 500 kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija