Jump to content

bivši dečko, narkoman, ukrao nakit i novac - teška krađa


anonimno

Preporučene objave

Zanima me koliko godina se dobije zatvora kada kriminalac (makar bio narkoman) ukrade nakit u vrijednosti od 105.000,00 kn te 600 kn u novcu i Ray Ban sunčane naočale? Isto tako što sve mogu poduzeti da se budući napadaji tog narkomana onemoguće jer očito kad padne u krizu će opet pokušati nešto ukrasti. Trebam li iseliti iz zemlje jer nakon 4te prijava policija nije do sada još ništa nije uspjela riješiti. Kažu da bi im trebala dati dokaz, a njije li to njihov posao da nađu dokaz a ne moj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je da je njihov posao da pribave dokaze, ali kako će pribaviti dokaze, ako im vi ne pomažete i ne usmjerite ih?

 

U svakoj državi je za presudu potreban dokaz, pa tako i u Hrvatskoj. Sama vaša oriča nije dovoljna da se nekog osudi jer bi u suprotnom nastao kaos.

 

Ako polcija i vi pribavite dokaze pa sve to dovede do kaznenog postupka, savjetujem da zatražite (zamolite) državno odvjetništvo koje vodi postupak , da zatraži od suda vještačenje tog kako vi kažete narkomana, da li je u svezi počinjenje djela i njegova skolnost drogama. Sudsko-medicinski vještak će to utvrditi, i ako kaže da jest, sud će mu vjerojatno izreći mjeru obveznog liječenje od ovisnosti (uz mogući zatvor)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odlično, jer da njemu u bilo koje doba dana ili noći izvade krv vidilo bi se da je previše alkoholiziran a uz to bi se moglo i ustanoviti zapravo na čemu je on. Znam da mu je uglavnom puno krvi curilo iz nosa al to nije bilo radi prehlade i kad su mu doktori rekli da mora prestati pit da bi mu prestala curiti krv od je za pola sata već pio prvu pivu nakon tih upozorenja. Toliko o njegovoj brizi za samoga sebe i o dokazu da je ovisnik o alkoholu sigurno a o kojoj drogi bi zaista stručnjaci trebali to utvrditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

3. u zatvoru će završiti samo ako je već ranije pravomoćno osuđivan, inače dobiva uvjetnu osudu

 

Ne bi se složio s navedenom izjavom kolege. Sudska praksa je u ovakvim slučajevima različita. Ipak se radi o 100 000 kuna i to nije baš djelo za uvjetnu osudu. Neki suci daju uvjetnu, dok drugi znaju odlomiti i pola godine do godinu dana, ovisno od slučaja do slučaja i kad nije prethodno kažnjavan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija