Jump to content

Poslodavac želi da potpišem sporazumni otkaz

rikard66

Preporučene objave

Pozdrav,

trenutno sam zaposlen u privatnom sektoru  gdje sam prilikom stupanja u radni odnos potpisao ugovor na neodređeno s probnim rokom od 6 mjeseci.

Nakon toga sam s 1.1.2024 potpisao aneks ugovora o radu na neodređeno te dobio povišicu.

Redovno sam na evaluacijskim ispitima dobivao dobre ocjene te su u globalu bili zadovoljni samnom.

Prošli tjedan sam pozvan na razgovor gdje su mi rekli da više nisu zadovoljni te da se ne uklapam više ( iako su 3mj prije rekli da je sve ok) te je traženo od mene da potpišem sporazumni otkaz o radu, što sam odbio.

Nakon toga su postali malo bezobrazni te mi je uručena nekakva brzo napisana izjava koji su htjeli da potpišem u kojoj je pisalo da prihvacam otkaz.  Kada sam to odbio potpisati gdje sam rekao da cu je uzeti doma da moram to sve malo provjeriti i konzultirati se, izjava mi je uzeta iz ruku te su rekli da ju ne mogu uzet doma, da potpišem sada što sam ponovno odbio.

U trajanju mog posla, nisam napravio nikakve povrede rada za svoju firmu, u godinu dana sam bio bolestan 1 dan te ukupno na godišnjem 5-6 dana.

Redovno sam izvršavao svoje obaveze najbolje što sam znao. 

Nikako ne želim pristati na sporazumni otkaz te izgubiti pravo na naknade koje bi mi omogučile da si nađem novi posao uz manje stresa.

Nikada mi nije uručen nikakav pisani dokument da ne zadovoljavam ili da se moram popraviti te mogući koraci kako to napraviti. Ne želim pristati na otkaz i ostati drugi dan na cesti.

Koja su mi prava u svrhu zadržavanja posla te mogu li odbijati raskid ugovora dok mi ne argumentiraju pismeno i razgovorom razloge?

Otvoren sam za pravne konzultacije, ukoliko se netko bavi time.

Hvala

uređeno: od rikard66
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija