Jump to content

Pomoć?


anonimno

Preporučene objave

Moja firma mi ne zeli prebaciti plaću u banku po mom izboru,odgovor je da imaju sklopljen ugovor samo sa Zagrebackom i da nemam pravo primat plaću u nekoj drugoj banci..Dali negdje postoji zakon o isplati plaća i kome se covjek uopce u ovom slucaju moze pozaliti? Plaću bi prebacio u drugu banku zbog realizacije kredita...

Hvala na svakom odogvoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prisiljavanje klijenta, odnosno zaposlenika da otvori tekući račun u nekoj određenoj banci, suprotno je odredbama Zakona o platnom prometu i Ustavu RH (po kojem se slobode i prava mogu ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje). Samo hrabro naprijed, ja osobno sam uspjela ovo izboriti za sebe. I pozvala sam se upravo na ovo što sam vam gore napisala. Vaša plaća je vaša osobna imovina koju ste vi zaradili.

Po toj njihovoj logici oni bi svim svojim partnerima onda mogli uvjetovati da imaju otvoren račun baš u ZABI jer oni isplaćuju svoje obveze samo na račune otvorene kod ZABE. Ovdje bi imala posla i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i HNB itd. Javite se da li ste uspjeli!! :čeka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li ja to njušim i elemente kaznene odgovornosti vašeg poslodavca:

čl.280 Kaznenog zakona: Povreda ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti

 

"Tko zlouporabom svojega službenog položaja ili ovlasti ograniči slobodno kretanje kapitala i rada na određenom području, uskrati ili ograniči pravo pravne ili fizičke osobe da se na određenom području bavi prometom robe i usluga, stavi poduzeće u neravnopravan položaj prema drugim pravnim ili fizičkim osobama što se tiče uvjeta za rad ili za obavljanje prometa robe i usluga, ili ograniči slobodnu razmjenu robe i usluga,"ograniči slobodno kretanje kapitala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Anonimni !

Susreli ste se sa tipičnim službeničko birokratskim ponašanjem kojeg treba uvijek išamarati i cipelariti.

Ne samo da imate zakonsko pravo na izbor banke preko koje ćete primati plaću nego istu možete primati u gotovini iz blagajne firme,a temeljem Zakona o obveznim dnosima.

Isti sporazum je imao Trgovački sud u Zagrebu sa Zagrebačkom bankom i guverner HNB-a ga je kratko i jasno rečeno popljuval.Pogledajte si to na slijedećoj stranici :

RJEŠ E N J E

Format datoteke: PDF/Adobe Acrobat

primanje plaća preko tekućeg računa otvorenog u banci po izboru ... obavijestiti Banku o zahtjevu zaposlenika da se isplata plaće i ostalih primanja ...

Želim Vam odlično zdravlje i puno pobjeda protiv nepravednosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Vidjela sam da ima nešto na forumu ali bi htjela izravan savjet.Naime radi se o tome da bih htjela prebaciti plaću u banku koja nije na "dozvoljenom" popisu banaka moje firme.tj.nama radnicima su dali na izbor tri banke među kojima nije ova koja meni odgovara. Sutra namjeravam ići u firmu i zahtjevati da mi se dozvoli ta promjena jer sam na više mjesta čula/pročitala da na to imam pravo.

 

Šta da radim ako svejedno ne posustanu?

Jako mi je bitno uspjeti zbog kredita koji mi je nužno potreban.

 

Nadam se brzom odgovoru i unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija