Jump to content

Darovanje novčanih sredstava od prodaje stana

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav! Prije nekoliko godina sinu sam darovala stan. On sada taj stan prodaje a ja sam prodala svoj stan. Kako moram sada kupiti sebi nekretninu adekvatnu za stanovanje, on bi novac od tog stana odmah dao meni za kupovinu većeg a ja vi dodala svoj dio novaca. Kako postupiti? Da li kupac može odmah uplatiti novac na moj račun ili da uplati na njegov jer je on vlasnik stana,pa onda on meni daruje da ja kupim sebi stan.Ustvari on meni vraća novac od nekretnine koji sam mu svojedobno darovala. Znam da se porez ne placa u prvoj liniji srodstva ali me zanima trebam li nešto javljati poreznoj da bude sve kako treba. On ima paušalni obrt te ne znam da li bi mu uplata od kupca na njegov tekući račun,(ne na poslovni od obrta) utjecala na paušalni porez. Znam da moze pravdati uplatu dokazom o prodaji samo me ganima.sta je je jednostavnije i kako ide to u praksi. Moze li mi neko objasniti jako sam zahvalna, hvala! 

odgovoreno:

U ugovor o kupoprodaji nek stavi da se kupac obavezuje izvrsiti uplatu na vas racun.

Poreznoj ne treba nista pravdat, a sto se tice sina i obrta nek prilozi kod predaje PO SD obrasca ugovor o kupoprodaji pa porezna nece stvarat probleme i traziti objasnjenje otkud toliko odstupanje izmedu prijavljenog i prometa po racunu.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija