grizli objavljeno: 28. svibanj 2024. objavljeno: 28. svibanj 2024. Pozdrav! Nadam se da sam pogodio forum, ako nisam, ispričavam se. Može li mi netko reći što ovo znaci: " Povrat poreza neće se izvršiti poreznim obveznicima nad čijim se isplatiteljima primitaka /dohodaka provode postupci za naplatu poreza po osnovi isplaćenih primitaka. Navedenim obveznicima neće biti niti izdano rješenje, već će im biti dostavljena obavijest u kojoj je navedeno da se nad isplatiteljem primitaka/dohodaka isplaćenih poreznom obvezniku po osnovi nesamostalnog rada/drugog dohotka provode postupci u cilju naplate potraživanja po osnovi istih, te će se rješenje izdati nakon završetka navedenih postupaka." Što treba očekivati u tom slučaju? Navedenu obavijest dobio je moj sin koji radi u Austriji. Hvala Citiraj
Miran89 odgovoreno: 28. svibanj 2024. odgovoreno: 28. svibanj 2024. Dokle god se porezna ne naplati i ne uvjeri da je sve čisto, porezna neće isplatiti povrat poreza. drot13 1 Citiraj
grizli odgovoreno: 28. svibanj 2024. Autor odgovoreno: 28. svibanj 2024. Hvala! Na koji način će se porezna uvjeriti da je sve čisto? I kako će se naplatiti? Već mi se vrte basnoslovne cifre pred očima... Koje dokaze će tražiti..., u principu ne razumijem jer je sin radio "na crnjaka" i tek u 8.mj je potpisao Ugovor o radu. Kako porezna "skuži" i stvarno ne razumijem kakve dokaze bi tražila? Možda samo za dio otkad je potpisao pa neka razlika poreza? A možda i nekakva kazna jer nije prijavio ino-dohodak ? Eto, bit ću zahvalan na svakoj informaciji i pomoći. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.