GETRAG objavljeno: 3. lipanj 2024. objavljeno: 3. lipanj 2024. (uređeno) Pozdrav svima kupujem prvu nekretninu i naletio sam na vrlo lošu agenciju i cijelo iskustvo mi stvara jako puno stresa Ukratko ugovor o posredovanju mi je uvaljen na prvom posjetu nekretnini ispod izjave o posjeti, ja sam ga naivno potpisao. Ugovor nema datum, na njemu je prekrižen pdv jer je agencija htjela bez pdv naplatit 3% proviziju te ja nisam dobio svoju kopiju ugovora(kad sam pitao agenticu za kopiju ona je nešto promrmljala). Sve je bilo uredu dok agentica nije htjela puni iznos provizije odmah nakon sklapanja predugovora što je i potaklo moje sumnje jer se kupnja stana nije dovršila i može biti još 10 problema a ona je htjela to sve naplatit unaprijed bez ikakve potvrde ili računa da sam ja išta platio.Mislio sam da kao kupac samo ja plaćam proviziju(što mi je bilo uredu) ali kasnije saznajem da i prodavaocima naplaćuju 3% te da oni kao nalogodavci ustvari angažiraju agenciju i nema potrebe da ja potpisujem išta jer sam ja u toj situaciji treća osoba tj kupac međutim eto uhvatili su me u zamku. Pa eto ako itko ima savijeta puno bi mi pomoglo hvala! uređeno: 3. lipanj 2024. od GETRAG Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.