Jump to content

Prevara od strane osiguranja

Preporučene objave

objavljeno: (uređeno)

Pozdrav.

Situacija je sljedeća.Zanimaju me informacije vezane za kršenje mojih prava. Imala sam u odredenom osiguranju policu dopunskog osiguranja. Djelatnica tog osiguranja je iskoristila  moje osobne podatke kako bi ugovorila policu dodatnog zdravstvenog osiguranja na koju ja nikad nisam pristala.

Dodala je drugu e mail adresu pod moju i sa te adrese poslala potpisan zdravstveni upitnik cime je krivotvorila moj potpis.(Prije sam radila sa osiguranjima i znam da se polica ne smije aktivirat bez ispunjenog zdravstvenog upitnika i potpisanog, sto ja nisam ni ispunila ni potpisala)Te su mi u osiguranju promjenili adresu dostave racuna. Kada sam googlala tu adresu saznala sam da je tamo firma ciji je vlasnik imenom i prezimenom osoba koja me kontaktirla vezano za dodatno osiguranje tj nudila mi je usluge a ja na kraju nisam pristala. 

U osiguranju su mi rekli da je prva rata placena, ali ju ja nisam uplatila.

Nisam ni znala da polica postoji jer mi racuni nisu dolazili i najbitniji dio komunikacije je bio s e mail adresom koja nije moja. 

Pokrenuli su postupak za ovrhu na sudu...ja sam osiguranju poslala prituzbu ali ju nisu uvazili. Ovrha mi nije jos sjela ali je rjesenje vec doneseno.

Sa sudskim troskovima to ce sve skupa bit preko 670 eura ovrhe a meni je placa 800 eura.

U cijelom ovom slucaju povrijedena su moja prava, iskoristili su moje podatke da bi ostvarili financijsku korist tj pokusali me prevarit, lazirali potpis i manipulirali mojim podacima da ja to ne saznam.  Zanima me dali imam pravo na odštetu povodom povrede gdpra, iskoristavanja mojih podataka, nemara sa strane osiguranja, krsenja kodeksa o poslovanju u osiguranju te krivotvorenja potpisa. Te dali nužno moram dic tuzbu, prijavit osobu koja je krivotvorila potpis da kazneno odgovara? Te koga da trazim da kazneno odgovara, osiguranje ili djelatnicu osiguranja.hvala 

uređeno: od rosa0987

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija