Jump to content

Zohari u stanu, prava najmoprimaca

Preporučene objave

objavljeno: (uređeno)

U stan smo se uselili 01.06., danas je 04.06. i mi vec razmisljamo o odlasku. Naime stan je pun zohara, sto zivih, sto mrtvih, plus stan nam je predat izuzetno prljav na koristenje. Ugovor o najmu stana smo potpisali i ovjerili kod javnog biljeznika 30.05. Istog dana sam s vlasnicom jos jednom otisla do stana, dakle tek nakon potpisivanja ugovora, gdje je ona tek nonsalantno spomenula da bi se trebala izvesti dezinsekcija, ali je to predstavljeno kao da je ta dezinsekcija dio redovnog odrzavanja zgrade. Prije potpisivanja ugovora nista od tog nije spomenuto. Pitala me da mi to platimo, buduci da je ona putovala van zemlje, i predlozila da ona ostavi novac, s cim sam se slozila. Novac, naravno, nije ostavila. Stan je na prvu izgledao ok, no neke stvari se mogu primijetiti tek kad se uselite u stan. Mi smo se uselili u stan i vec prvu noc ispod kauca je izasao zohar promjera oko 2 cm. Pa onda jos jedan i jos jedan. Pri ciscenju sam otkrila pored jako puno prljavstine, prasine, dlaka, itd. mrtve zohare i u ostalim prostorijama, posebice u spavacoj sobi i kaucima u dnevnom boravku 

U vezi prljavstine, vlasnica mi je garantirala da je stan potpuno cist, no on u higijenskom smislu svakako to nije. Stan je pri ulasku bio koliko toliko uredan, ali sam tek pri ciscenju shvatila koliko je zapusten, posebice iza ormara, wc skoljke, iza kuhinjskih elemenata i frizidera, neolicen, prljavi podovi... U vezi ovih problema mogu priloziti slike. 

Sto nam je ciniti? Dali smo dosta novca da bi usli u stan, agencijsku proviziju, njoj polog i jednu stanarinu. Zaista smo u nezavidnoj situaciji, posebice jer smo u Splitu, gdje je vrlo tesko naci stan ljeti.

Smatram da nas je morala informirati o problemu sa zoharima prije potpisivanja ugovora. Strah me je njene reakcije ako joj predlozimo da narucenu dezinsekciju odbije od stanarine kao i nabavku novog kauca. Trazila bih i da plati ciscenje stana, ali ne znam smijem li ista od toga. Smije li nas izbaciti ako ovo zatrazimo? 

uređeno: od Luce33
Pravopisne greske
  • 2 tjedna kasnije...
odgovoreno:

Molim vas, moze li mi neko pomoci?

I nakon dezinsekcije i samostalnog, skoro svakodnevnog tretiranja stana neo pitroidom alfa, zohari su i dalje tu. Nije ih bilo nekih 10ak dana i opet su se pojavili. Napominjem da se radi o crnim primjericma dugackim i po 3 cm. Koje nalazimo u kuhinji, ispod kreveta u spavacoj sobi, ma u biti svugdje. 

Meni nije moguce ostati u ovom stanu. U njemu niti mogu boraviti, a dosad niti sam kuhala niti jela u njemu. Niti sam ga mogla ocistiti kako treba. 

Najradije bih zatrazila od agencije da nam nadju novi stan, bez agencijske provizije. Jer ovo je tezi bezobrazluk, cemu uopce sluze te agencije? Valjda su se morali podrobnije informirati o stanu kojeg nude ljudima. Nemoguce da ce sve na kraju pasti na nasa ledja i da cemo izgubiti 1950 eur (prva stanarina, polog vlasnici i agencijska provizija), da ce vlasnica zadrzati polog, a agencija se izvuci bez posljedica i s novcem usprkos posredovanju u izjamljivanju manjkavog stana. 

Moze li me neko barem uputiti kome da se obratim? Mogu li se uopce ikome obratiti?

odgovoreno: (uređeno)

nisam siguran sto je tu pametno napraviti, mozda prijaviti policiji mozebitno kazneno djelo prijevare, ako smatrate da je doslo do prijevare i na temelju takve prijave takoder izvanredno otkazati ugovor o najmu i traziti vracanje pologa.

uređeno: od weezz0
odgovoreno:

Hvala puno na odgovoru!

Mislite da bi to pomoglo? Ja cu u petak do odvjetnika, vidjecu sto se moze uciniti. Vlasnica nije u Hrvatskoj, do nje ce biti sad malo teze doci, no pokusat cu se fokusirati na agenciju za nekretnine. Ako nista ne uspije, pokusat cu s Vasim savjetom. 

Hvala jos jednom!

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija