Jump to content

Nekoliko pitanja u vezi ostavinska rasprave

Sanja78

Preporučene objave

Poštovani,

Bila je ostavinska koja nije mogla bit završena jer se za brata nezna gdje je i kako je prošlo 6 mjeseci i nije se javio kome bi trebao pripasti taj njegov dio?

Stan bi se trebao podijelit na 3 dijela, s time da se moj dio dijeli na moj i bratov kojeg nema i nezna se gdje je i nije se javio nakon što je istekao oglas da se javi.

Kako je uskoro ostavinska jedan od nasljednika trazi da mu prodam svoj dio tako da se odreknem svog dijela u njegovu korist pa da me on isplati po cijeni kojoj se dogovorimo.

Ja neznam ni koji Ce me dio pripast s obzirom na brata i dali mi je bolje prodat prije ili nakon ostavinske?

Navodno ako prepustim prije ostavinske se plati manje poreza?

Ili je bolje za mene da uzmem svoj dio pa poslije prodam ko mi više ponudi od druga dva nasljednika?

Kako najbolje procijeniti tržišnu vrijednost stana?

Hvala na odgovorima 

Dijeli na drugim stranicama

• 4 tjedna kasnije...

Može li mi netko odgovoriti u vezi ostavinske rasprave.

Naime radi se o jednoj ostavinskoj koja je davno bila ( oko 1988 g), pa me zanima da li je nastupila i zastara (10 g). 

Moja majka kova je bila zakoniti nasljednik iza smrti bake, otac joj je umro mnogo prije, nije ni bila pozvana na tu raspravu. Stric joj nije ni prijavio pokojnog brata ( oca mije majke) i vanbračnu sestru kao nasljednike iza smrti bake....

Da li i tada nastupa zastara ako nisu bili ni pozvani na raspravu niti su dali bilo kakvu suglasnost u vezi nasljedne imovine?

Hvala unaprijed.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija