dejan1471 objavljeno: 6. lipanj 2024. objavljeno: 6. lipanj 2024. (uređeno) Imam jedan upit, dobio sam 20% HRVI zastalno. Predao sve papire u mirovinsko u drugom mjesecu prošle godine. Isto tako sam lani u sedmom bio na 2 komisije u Splitu na mirovinskom. Nakon toga do drugog mjeseca ove godine kad nisam dobio nikakav papir, odgovor ili bilo što drugo nazvao sam osobu koja vodi mi slučaj da bi mi ona rekla da nisam jedini i da ne zna kada ce moj slučaj biti riješen. I da je rok za donošenje rješenja 2 godine. Zanima me jel svi čekate toliko vremena? uređeno: 6. lipanj 2024. od dejan1471 Naslov Citiraj
Skywalker007 odgovoreno: 6. lipanj 2024. odgovoreno: 6. lipanj 2024. Poštovani, da li ste u radnom odnosu, na bolovanju ili ne radite. Obično rješenja idu od 6 mjeseci do 14 mjeseci što sam osobno vidio. Zavisi kada je izvršeno vještačenje za omjer, pa se zna dosta dugo čekati od MORH potvrda o vašem osobnom zvanju. Ja bi na vašem mjestu osobno otišao u mirovinski ako niste u radnom odnosu i nemate primanja pa pitao zašto toliko dugo čekate ali treba biti čovjek kulturan ali svaki mjesec kulturno dosadan da prvo vidite da li nešto čekaju jer ne moraju oni biti krivi a kasnije da vam što prije napišu rješenje ako imaju sve prikupljeno. prof 1 Citiraj
dejan1471 odgovoreno: 6. lipanj 2024. Autor odgovoreno: 6. lipanj 2024. prije 1 sat , Skywalker007 je napisao: Poštovani, da li ste u radnom odnosu, na bolovanju ili ne radite. Obično rješenja idu od 6 mjeseci do 14 mjeseci što sam osobno vidio. Zavisi kada je izvršeno vještačenje za omjer, pa se zna dosta dugo čekati od MORH potvrda o vašem osobnom zvanju. Ja bi na vašem mjestu osobno otišao u mirovinski ako niste u radnom odnosu i nemate primanja pa pitao zašto toliko dugo čekate ali treba biti čovjek kulturan ali svaki mjesec kulturno dosadan da prvo vidite da li nešto čekaju jer ne moraju oni biti krivi a kasnije da vam što prije napišu rješenje ako imaju sve prikupljeno. Nezaposlen sam nemam primanja sem dodatka za branitelje. Kad sam zvao bio sam i više nego pristojan. Išao sam u lokalnu ispostavu mirovinskog već par puta. Čovjek bi pogledao podatke u pc podatke i rekao da nema ništa i ti je to. Jedino sam prije dva tjedna dobio dopis iz županijskog mirovinskog da dostavim papire da se redovito javljam zavodu za zapošljavanje i da sam odslužio vojni rok, što sam i dostavio. Citiraj
huskyCRO odgovoreno: 6. lipanj 2024. odgovoreno: 6. lipanj 2024. Moj savjet potražite pomoč pravnika. Svaki županijski ured za branitelje ima pravnika koji može pomoči kod ostvarivanja prava hrvi branitelja bilo da se radi o mirovini stambenim pitanjima ili dionicama. prof 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.