mrvica1122 objavljeno: 7. lipnja Dijeli objavljeno: 7. lipnja Molim pomoc Tata ima 85 godina i zeli napisati oporuku i prepisati sve na mene jer samo ja brinem o njemu( on je potpuno ovisan o tudjoj pomoci jer je tesko pokretan) i ja sam se preselila zbog toga kod njega i napustila sam svoj stan Druga kcer odbija pruziti bilo kakvu pomoc ocu-ona je uz to i mexicinska sestra u drzavnoj bolnici- blokirala je pozive ocu kad ju je trazio da sudjeluje i ona u brizi oko njega i do nje je jednostavno nemoguce doci . Poslala sam joj cak i preporuceno pismo s povratnicom da se ukljuci u brigu oko tate ali ne zeli primati postu od nas Kako treba postupiti dalje? Kakvu vrstu oporuke napraviti da ona jednog dana nebi imala pravo na njegovo nasljedstvo jer nije nikako zasluzila prije 1 minutu, mrvica1122 je napisao: Molim pomoc Tata ima 85 godina i zeli napisati oporuku i prepisati sve na mene jer samo ja brinem o njemu( on je potpuno ovisan o tudjoj pomoci jer je tesko pokretan) i ja sam se preselila zbog toga kod njega i napustila sam svoj stan Druga kcer odbija pruziti bilo kakvu pomoc ocu-ona je uz to i mexicinska sestra u drzavnoj bolnici- blokirala je pozive ocu kad ju je trazio da sudjeluje i ona u brizi oko njega i do nje je jednostavno nemoguce doci . Poslala sam joj cak i preporuceno pismo s povratnicom da se ukljuci u brigu oko tate ali ne zeli primati postu od nas Kako treba postupiti dalje? Kakvu vrstu oporuke napraviti da ona jednog dana nebi imala pravo na njegovo nasljedstvo jer nije nikako zasluzila Htjela sam nadodati da vec 2 godine pokusavamo doci s njom u kontakt Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 9. lipnja Dijeli odgovoreno: 9. lipnja Ne radite oporuku, jer će u tom slučaju sestra imati pravo na nužni dio. Trebate napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju ili ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, jer je upravo to poanta onoga što radite - vi brinete o ocu, a za uzvrat će vam on prenijeti vlasništvo cijele ili dijela svoje imovine. Razlika kod ovih ugovora je što kod dosmrtnog uzdržavanja imovinu stječete odmah, a kod doživotnog tek nakon očeve smrti. U oba slučaja imovina koja je sadržana u ugovoru ne predstavlja ostavinsku imovinu i ne raspravlja se na ostavinskoj raspravi, nego vlasništvo stječete temeljem samog ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mrvica1122 odgovoreno: 10. lipnja Autor Dijeli odgovoreno: 10. lipnja Da li znate sto bi se dogodilo u slucaju da tata mora u dom jer ja ne bih mogla vise brinut za njega kao sad? U slucaju da se napravi ugovor o dozivotnom ili dosmrtnom uzdrzavanju? Da li se ugovor na taj naci prekida? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 11. lipnja Dijeli odgovoreno: 11. lipnja Ugovor se ne bi automatski prekinuo. Vi tatu možete uzdržavati i dok je u domu, na način da npr. plaćate ili sufinancirate taj dom, donosite mu potrebne stvari, donosite mu lijekove, posjećujete ga i na drugi način brinete o njemu. Štoviše, ponekad je smještaj osobe u dom i bolji za zdravlje i život te osobe, jer tamo stručno osoblje skrbi o tati. A vi se uvijek možete dodatno angažirati da mu bude što bolje i ugodnije u domu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.