Oggy2024 objavljeno: 10. lipanj 2024. objavljeno: 10. lipanj 2024. Poštovani, Molim vas pojašnjenje oko kupoprodajnog ugovora. Naime, zanima me kupnja nekretnine na kojoj je zabilježen spor, tužba radi utvrđivanja prava vlasništva u ½ dijela. Trenutno vlasništvo u zemljišnim knjigama glasi na osobu C koja je u braku s osobom B, (katastarski podaci- upisana osoba B). Osoba B je pokrenula prodaju nekretnine preko agencije. Osoba A je osoba koja je pokrenula spor/tužbu (bivši partner osobe B). Agent tvrdi da je sve moguće dogovoriti preko predugovora, gdje se osoba A obvezuje da će povući tužbu i brisanje zapisa. Citiram „sve rješavaju odvjetnici“. Mene kao kupca zanima, ako ja isplatim (preko banke) osobu A i osobe B i C prema ugovoru, da li je moguće da osoba A ne ispuni svoj dio ugovora i nastavi dalje s tužbom (ne povuče zabilježbu u ZK), i kako to može utjecati na moje vlasništvo nad nekretninom? Više-manje sve je jasno osim što i kako u situaciji ako jedna strana ne ispoštuje ugovor? Citiraj
LjuboZG odgovoreno: 23. lipanj 2024. odgovoreno: 23. lipanj 2024. Možete potpisati predugovor (koji će supotpisivati i osoba B i osoba A) te kojim će biti utvrđeno kome se točno i na koji način isplaćuje kupoprodajna cijena. Glavni kupoprodajni ugovor potpisujete i kupoprodajnu cijenu isplaćujete tek nakon što zabilježba spora bude brisana iz zemljišne knjige. Ja vam svakako savjetujem da u ovom slučaju i vi angažirate odvjetnika da štiti vaše interese u toj kupoprodaji. Ivo Kermartin 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.