Jump to content

otpremnina - DVO s prof. nesposobnošću


almir

Preporučene objave

Što se tiče otpremnine od 525,00 kuna po mjesecu rata ista je regulirana Odlukom o visini otpremnine za DVO kojem služba prestane zbog preustroja ili smanjenja snaga s pravom na mirovinu, odlukom ministra obrane od 03.ožujka 2004. godine (NN 38/04). No na Vašu žalost u istoj odluci stoji da svi zahtjevi za prestanak službe s pravom na mirovinu i otpremninu zaprimljeni do dana stupanja na snagu te odluke riješit će se u skladu s ranijom Odlukom o visini otpremnine za državne službenike i namještenike MO i OS RH, od 18.11.2002.godine objavljenoj u NN 140 /02.

U novijoj odredbi također stoji, da dodatna otpremnina ( 525,oo koju spominjete ) , ne odnosi se na osobe kojima je djelatna vojna služba prestala prije stupanja na snagu te odluke ( NN 38/04).

Ne znam da li ste ostvarili bilo kakvu otpremninu 2002. godine , no po tada važećoj Odluci eventualno bi imali pravo po točci V koja je regulirala da državni službenik i namještenik koji je imao status DVO pripada otpremnina " u visini jedne prosječne bruto mjesečne plaće isplaćene mu u zadnja tri mjeseca prije prestanka službe, za svaku godinu provedenu u službi MO i OS RH ".

Kao što ste primijetili napisao sam eventualno, jer u toj Odluci nigdje se ne spominje profesionalna nesposobnost, nego samo stavljanje na raspolaganje, zbog preustroja ili smanjenja snaga, ukidanje ustrojbenog odnosno radnog mjesta.

Možda se javi još netko sa drugačijim saznanjima i eventualnim savjetom.P ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

o vako. konaćno riješenje sam dobio 25.02 2007 god. gdje stoji da sam dobio profesionalnu nesposobnost za rad i mirovina mi je 2560kn.i to mi sae priznaje od06.10 2006.god.( kumulirani uzrok)..

prvo riješenje imam od 13.12.2002.god u iznosu 1306kn. na koje sam se žalio putem suda, sad sam dobio konaćno riješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija