Jump to content

Prijava za ESTA-u kao osoba s počinjenim prekršajem

gialun06

Preporučene objave

Pozdrav svima. 

U skorije vrijeme planiram prijaviti se za ESTA-u za odlazak u SAD. Uz ispunjavanje osobnih podataka, također je potrebno i odgovoriti na pitanja o podobnosti i tu dolazim do nedoumice. 

Prije otprilike 4 godine sam uhvaćen i priveden zbog posjedovanja manje količine marihuane (ccc. 3 grama). Priveden sam, te sam prenoćio u pritvoru. Rješenje suda je bilo da moram ići na rehabilitaciju. Rečeno mi je da se nakon 3 godine podatak o tom prekršaju briše iz sustava, ali shvaćam da ESTA može svejedno doći do tog podatka.  

Jedno od pitanja o podobnosti glasi: 

Citiraj

Upotreba droga i kriminalne aktivnosti povezane s drogom

"Jeste li ikada prekršili bilo koji zakon koji se odnosi na posjedovanje, korištenje ili distribuciju ilegalnih droga?" 

Treće pitanje o podobnosti za ESTA odnosi se na kriminal povezan s drogom. Za razliku od drugih pitanja na obrascu ESTA, ovo pitanje je vrlo jasno i sažeto i jednostavno za tumačenje bez obzira na to gdje podnositelj zahtjeva boravi ili ima državljanstvo. U biti, svaki ESTA podnositelj zahtjeva koji je prekršio zakone u vezi s obradom, korištenjem ili distribucijom ilegalnih droga trebao bi odgovoriti s "da" na ovo pitanje.

Da li na ovo pitanje moram odgovoriti s "da" s obzirom da sam počinio prekršaj, a ne kazneno djelo? 

Link za pitanja o podobnosti: https://usa-esta.hr/esta-resursi/koja-su-pitanja-o-prihvatljivosti-za-esta/

Dijeli na drugim stranicama

• 4 tjedna kasnije...
Dana 14. 06. 2024. u 16:24, gialun06 je napisao:

Rečeno mi je da se nakon 3 godine podatak o tom prekršaju briše iz sustava, ali shvaćam da ESTA može svejedno doći do tog podatka.  

Naravno da se briše a oni ne mogu do tog podatka taman i da nije brisan a kamoli kasnije.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija