Jump to content

Osobni podatci -davanje trecoj osobi

Preporučene objave

objavljeno:

Postovani,

Smije li recimo zavod za socijalni rad odavati recimo moje podatke nekoj trecoj osobi? Ili odvjetniku te osobe?

Smatram da osoba ne moze znati necije podatke osim ako je centar proslijedio ili njoj osobno ili putem odvjetnika.

Hvala

odgovoreno:
prije 12 sati , drot13 je napisao:

Općenito ne, ali ako postoji opravdani pravni interes, onda da.

Ja bih se nadovezala na Vaš odgovor svojim pitanjem. Po Vašem socijalni radnik smije dati podatke osobe koje nije usko vezana za neki slučaj? Konkretno, bivša partnerica mog dragog saznaje moje podatke, odnosno podatke koje je on izrekao u svom iskazu.

Znači nema neke pravne osnove jer ja nemam veze s njom. Smije li onda ta socijalna radnica koja je s njim vršila razgovor oko njijovog djeteta davati njoj moje podatke?

odgovoreno:
Dana 16. 06. 2024. u 11:06, cvjeticmirnic je napisao:

Po Vašem socijalni radnik smije dati podatke osobe koje nije usko vezana za neki slučaj?

Ne, nisam to rekao, nego smije ako postoji opravdani pravni interes. U ovom što pišeš ne znam je li takav opravdani pravni interes postojao.

odgovoreno: (uređeno)
Dana 22. 06. 2024. u 9:44, drot13 je napisao:

Meni to nije dovoljno podataka za procjenu, a bez uvida u spis se uopće ne bih u to upuštao.

Nema pravnih osnova jer ona nema nikakve veze sa mnom. Znaci meni nisu dali da vidim sto je u iskazu pricao moj bivsi jer se to kao nesmije, ali ona kao netko nebitan, to moze?

uređeno: od cvjeticmirnic
odgovoreno:

I opet, bez uvida u spis, samo na temelju ovog što tu pišeš, ne mogu procijeniti postoji li opravdani pravni interes (bez obzira što ti čvrsto misliš da nema, ovako napamet mi bez problema padne na pamet situacija u kojoj bi takav interes postojao, ali neću nagađati).

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija