ljiljana35 objavljeno: 15. lipanj 2024. objavljeno: 15. lipanj 2024. Postovani, Smije li recimo zavod za socijalni rad odavati recimo moje podatke nekoj trecoj osobi? Ili odvjetniku te osobe? Smatram da osoba ne moze znati necije podatke osim ako je centar proslijedio ili njoj osobno ili putem odvjetnika. Hvala Citiraj
drot13 odgovoreno: 15. lipanj 2024. odgovoreno: 15. lipanj 2024. Općenito ne, ali ako postoji opravdani pravni interes, onda da. Citiraj
cvjeticmirnic odgovoreno: 16. lipanj 2024. odgovoreno: 16. lipanj 2024. prije 12 sati , drot13 je napisao: Općenito ne, ali ako postoji opravdani pravni interes, onda da. Ja bih se nadovezala na Vaš odgovor svojim pitanjem. Po Vašem socijalni radnik smije dati podatke osobe koje nije usko vezana za neki slučaj? Konkretno, bivša partnerica mog dragog saznaje moje podatke, odnosno podatke koje je on izrekao u svom iskazu. Znači nema neke pravne osnove jer ja nemam veze s njom. Smije li onda ta socijalna radnica koja je s njim vršila razgovor oko njijovog djeteta davati njoj moje podatke? Citiraj
drot13 odgovoreno: 18. lipanj 2024. odgovoreno: 18. lipanj 2024. Dana 16. 06. 2024. u 11:06, cvjeticmirnic je napisao: Po Vašem socijalni radnik smije dati podatke osobe koje nije usko vezana za neki slučaj? Ne, nisam to rekao, nego smije ako postoji opravdani pravni interes. U ovom što pišeš ne znam je li takav opravdani pravni interes postojao. Citiraj
cvjeticmirnic odgovoreno: 20. lipanj 2024. odgovoreno: 20. lipanj 2024. Dana 18. 06. 2024. u 9:31, drot13 je napisao: Ne, nisam to rekao, nego smije ako postoji opravdani pravni interes. U ovom što pišeš ne znam je li takav opravdani pravni interes postojao. Odgovor je u mom tekstu. Citiraj
drot13 odgovoreno: 22. lipanj 2024. odgovoreno: 22. lipanj 2024. Meni to nije dovoljno podataka za procjenu, a bez uvida u spis se uopće ne bih u to upuštao. Citiraj
cvjeticmirnic odgovoreno: 25. lipanj 2024. odgovoreno: 25. lipanj 2024. (uređeno) Dana 22. 06. 2024. u 9:44, drot13 je napisao: Meni to nije dovoljno podataka za procjenu, a bez uvida u spis se uopće ne bih u to upuštao. Nema pravnih osnova jer ona nema nikakve veze sa mnom. Znaci meni nisu dali da vidim sto je u iskazu pricao moj bivsi jer se to kao nesmije, ali ona kao netko nebitan, to moze? uređeno: 25. lipanj 2024. od cvjeticmirnic Citiraj
drot13 odgovoreno: 26. lipanj 2024. odgovoreno: 26. lipanj 2024. I opet, bez uvida u spis, samo na temelju ovog što tu pišeš, ne mogu procijeniti postoji li opravdani pravni interes (bez obzira što ti čvrsto misliš da nema, ovako napamet mi bez problema padne na pamet situacija u kojoj bi takav interes postojao, ali neću nagađati). vas 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.