anonimno objavljeno: 19. travanj 2007. Dijeli objavljeno: 19. travanj 2007. Molim Vas odgovor na ovo pitanje, jako mi je važno. Iz 2006.godine ostalo mi je 9 dana godišnjeg, kako se od mjeseca ožujka nalazim na bolovanju,a kako stavi stoje vjerojatno ću završiti kroz neko vrijeme u invalidskoj mirovini (Hrvi) šta će biti s mojim ostatkom godišnjeg, dali ga poslodavac mora platiti ili jednostavno to propada, isto tako što je sa godišnjim iz 2007 godine, unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
punto07 odgovoreno: 20. travanj 2007. Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2007. Platiti ti zasigurno neće. Godišnji odmor za 2006. godinu možeš koristiti do kraja lipnja ove godine. Prenošenje godišnjeg odmora u sljedeću kalendarsku godinu, regulirano je tu: Izvadak iz pročišćenog teksta Zakona o radu Članak 55. (1) Godišnji odmor, odnosno prvi dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili rodiljnog dopusta, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine, pod uvjetom da je radio najmanje šest mjeseci u godini koja prethodi godini u kojoj se vratio na rad. (2) Član posade broda, radnik na radu u inozemstvu ili radnik koji je bio u vojnoj službi, može godišnji odmor u cijelosti koristiti u sljedećoj kalendarskoj godini. Isto tako, prije odlaska u mirovinu imaš pravo na puni godišnji odmor za tu kalendarsku godinu u kojoj ideš u mirovinu, bez obzira na datum odlaska (čak i ako je to prije 1. srpnja). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.