Jump to content

Ugovor o najmu stana ?

maxturic
 Dijeli

Preporučene objave

Molio bih vas savjet u vezi sljedeceg problema.Imam vec dugi niz godina podstanara u kuci.

Sudski ne mogu dokazati da je ta kuca moje vlasnistvo(mog pokojnog oca).Moj pokojni otac je s najmoprimcem sklopio ugovor

po kojem najmoprimac nece placati stanarinu vec ce odrzavati kucu.

Sad problem je sto on vec duzi niz godina

placa odredeni manji iznos kao stanarinu(salje postom novac).I sad zanima me moze li on mene tuziti za nelegalnu naplatu stanarine recimo kao osvetu u slucaju da ja njega pokusam preko suda istjerati iz kuce ?

Hvala na odgovoru !

Dijeli na drugim stranicama

nije mi jasno je li u tijeku neki postupak oko utvrđivanja vlasništva ili što-kada kažete da ne možete dokazati vlasništno na kući?!? na koga kuća glasi, je li bila dio ostavinske mase iz oca..?!?!

na koje je vrijeme sklopljen ugovor između podstanara i vašeg oca?kako je došlo do toga da podstanar počne plaćati nešto kad već po ugovoru s vašim ocem nije imao takvu obvezu? naime, ako ste se tako vi dogovorili s njim, makar i usmeno onda vi niste "stjecali bez osnove" te novce pa da bi ih on tražio natrag (iako on svašta može tvrditi ako uđete u parnicu!!!) u svakom slučaju podstanara niste mogli natjerati da plaća najamninu već ste ga samo mogli iseliti, raskinuti ugovor... tako da mislim da bi teško mogao imati osnove da traži lovu natrag...

nije mi jasno je li u tijeku neki postupak oko utvrđivanja vlasništva ili što-kada kažete da ne možete dokazati vlasništno na kući?!?

U tijeku je postupak o vlasništu...

na koga kuća glasi, je li bila dio ostavinske mase iz oca..?!?!

Na ocevu majku

na koje je vrijeme sklopljen ugovor između podstanara i vašeg oca?kako je došlo do toga da podstanar počne plaćati nešto kad već po

ugovoru s vašim ocem nije imao takvu obvezu?

Na neodredeno.

Samovoljno je slao novac.

.

Da li ga moze tuziti nasljednik iako nije provedena ostavinska rasprava ?

Ako nije placen porez na taj novac sto se desava(zastara,kamate i sl)..

Hvala puno na odgovoru.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija