fango objavljeno: 20. lipanj 2024. objavljeno: 20. lipanj 2024. Već sam neko vrijeme u prijevremenoj starosnoj mirovini (policija) i sad s obzirom da imam praktična znanja iz informatike (servis) imam namjeru da radim od kuće do nekih 4 sata (sporedna djelatnost ili kućna radinost) i kako mi je poznato bez stavljanja mirovine u mirovanje .. međutim s obzirom da nemam diplome iz te struke, od mene se traži da potegnem do Zagreba i obavim prekvalifikaciju gdje sam obavezan ići na predavanja i nemalo plaćanje iste diplome .. molio bih poštovane kolege koji imaju nekih informacija ili ideja kako registrirati takvu djelatnost bez prekvalifikacije i da li je ista obavezna bez obzira na praktično znanje? Sa svojih 50 i kusur godina imam 4 diplome, naravno sad mi traže i petu, ako bih htio raditi dodatno i plaćao porez. Priznanjem da nisam skoro pratio promjene u pravima umirovljenika. unaprijed zahvalan na pomoći! D. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.