Jump to content

2 pitanja, vjerojatno često susretana u praksi...


anonimno

Preporučene objave

dakle,

1. što učiniti kad nakon 20 dnevnog bolovanja (svi papiri uredni, svi obaviješteni, sve korektno napravljeno) dođeš na posao, spakirane su ti sve stvari osobne na jedno mjesto,

uzeto računalo (fizički je tamo a ne možeš ga upaliti jer te ne pusti da se ulogiraš), a firma velika/državna...? ima pravnu službu, sindikat....

ima li tu ikakve veze inspektor rada? mobing?

poslodavac nije nikakvu prijavu podnio da nisam korektno radio posao i sl... ništaništa. samo se čeka da odem jer smetam. problem je u tome što sam jedini vss među sss i odudaram/stršim iz te kutije kako god okrenem i popeo sam im se svima na vrh glave.

tretira li se to kao mobing?

2. kad ti ne daju da koristiš godišnji, nego ti vele da potpišete sporazumni otkaz. naravno, dok si na godišnjem, trebao bih plaću dobiti, a ja hrabro velim:

a)dajte mi izvanredni (pa ćemo se tužiti, jer je isti neopravdan)

b)dajte mi ga kao tehnološki višak pa ću dobiti sa burze svojih 1000 kn/mj, a ovi napinju na sporazumni da mi nisu ništa dužni...

 

ima li netko iskustva?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao 1. moraju dati rješenje o prestanku državne službe na koje se ima pravo prigovora čelniku tijela koje je donijelo dotično rješenje, a nakon toga pokretanje upravnog spora.

Za stegovni postupak: postoje lakše i teže povrede službene dužnosti. Sve je pobrojano u zakonu kao i postupak.

U svakom slučaju obrati se sindikatu, oni će ti pružiti svu pravnu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam isto VSS među SSS u državnoj službi bila 6 godina na određeno dok nisam dobila posao na neodređeno. Isto sam smetala, i na početku se ponašala kao i Vi. Mislim na činjenicu da sam tražila razna moguća prava i svađala se, dok nisam shvatila da se borim s vjetrenjačama. Jednostavnije mi je otkad sam počela raditi kako kaže nadređeni (iako je manje obrazovan), a na bolovanje nisam išla.

 

Ako ste se uredno javili poslodavcu - kako kažete državnom, nije to razlog što su Vam uzeli računalo. Sigurno postoji nešto drugo. Meni se uopće ne činite kao nevinašce! Ako ste se popeli svima na vrh glave, to sigurno nije jer ste VSS. Ima VSS (pa i s višim stupnjem obrazovanja) koliko hoćete i ne dobiju otkaz nakon bolovanja tek tako, pogotovo u drž.službi!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

logično zaključujete, onako kako bi i svatko na temelju neke poznate situacije. ovo je sasvim nenormalna situacija. napisao sam nešto što se čita između redaka: kao vss znam sigurno više stvari od ovih marginalaca oko mene. stoga sam i postavljao pitanja na koja nikada nisam dobivao odgovore, zabijana je glava u pijesak od strane rukovoditelja koji blage veze ni o čemu nema pa sam zbog toga postao nepoželjan.

inače, ovi sa vss kod mene u firmi su pognute kičme jer su pretrpani kreditima i napravljena je 0 od njihovog ljudskog faktora na taj način.

nije stvar bolovanja, jer je ono uredno prijavljeno, samo je stvar u tome što sam na taj način doživljen kao otišao...

dakle, bolovanje nema direktne veze sa otkazom ili "otkazom".

i nije mi uzeto računalo... ono fizički postoji, ali samo fizički...

nevinašce?

nevinašcad ne dobiva otkaze nego su vrlo poželjni.

definitivno nisam nevinašce, ali daleko od toga da sam nešto skrivio. ako je itko išta skrivio, onda je to poslodavac. posjedujem hrpetinu argumenata protiv njega, no dobro sad.

 

nenevinašce

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam čitati između redaka i apsolutno znam o čemu govorite, jer je tako i kod mene. Starosjedioci u firmi vladaju do smrti i Vi im ne možete ništa. Njihova riječ protiv Vaše ne znači ništa. Ti marginalci rade i imaju plaću, a Vi ćete biti okarakterizirani kao incidentna osoba i što onda?! Koliko vidim niti jedan zviždač u našoj praksi nije dobro prošao. Uostalom, možda sutra i Vi budete imali kredit i u istoj situaciji kao oni.

Ako je poslodavac drž.firma, onda imate određena prava prema Zakonu o drž.službenicima NN 92/05.

Koliko vidim, Vi se namjeravate svađati, a to Vam u tradicionalnim strukturama ne prolazi.

Rekla sam Vam kako sam ja riješila svoju situaciju - okrenula sam ploču, pa sam od osobe 6 godina na određeno došla na mjesto rukovoditelja, u međuvremenu sam upisala poslijediplomski studij na svoj trošak (uskoro ću magistrirati), a i dalje radim po svom, i ne dam da me manje vrijedni iritiraju. U takvim organizacijama mlade osobe s fakultetom nisu poželjne. Ako ne mislite kao ja, koja ipak volim biti u drž.službi(ima tu i nekih prednosti), uvijek možete napustiti te marginalce i otići u svoj business! Zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, niste djelimice u pravu, nego potpuno. ipak ste žensko, strpljiviji ste, u konačnici i uspješniji.

mislim da smo vi i ja eklatantni primjerak femine i homo-a; način, put... te me šijete (ne šijete samo vi mene, nego i žena muškarca). (p)ostadoh klasik u novom dobu.

na svoju žalost/sreću, stvarno si ne mogu pomoći u tom smislu.

mješanac leonide i spartaka, masculinum sa koncentriranim testosteronom, račvastim zmijolikim jezikom, intelektualnim backgroundom i izuzetnim osjećajem za etiku doista nema što raditi u ovoj surovoj stvarnosti. ovo posljednje (izuzetan osjećaj za etiku) mi ne dozvoljava se upuštati u neke privatne transakcije pod svojom zastavom u ovoj zemlji od kasab-palanke, jer potezanje užeta (vođenje rvackog buissynesa) nije ništa drugo nego pokušaj pravljenja magarca od drugog poslovnog partnera. ipak, za neki samostalniji i čišći biznis potreban je veći kapital kojeg mi nesavitljiva kičma do moje 40. nije omogućila.

čak i kad sam predvidio kretanje dionica ine, nisam mogao skupiti (dovoljan) kapital.

no, da se vratimo na subjekt...

uostalom, mislim da skupljanje plastičnih boca nije stvar koju treba uništiti :-)).

 

probat ću sam, pa pukovnik ili pokojnik...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija