Jump to content

Eventualna žalba na Županijski sud i viđenje sa djetetom


fikus

Preporučene objave

Pozdrav!

S obzirom na iščekivanje presude i njene pravomočnosti, opet se nameče pitanje - kako regulirati svoje i djetetovo pravo za redovne susrete sa ocem? Znam da odgovor Županijskog suda traje beskonačno dugo (čak i do pet godina). S obzirom da imam malo dijete od 2.5 godina i da je na objavi pročitana presuda susreta oca sa djetetom dva puta tjedno od 1600 - 19 00 i svake druge subote od 1500 - 1900 - BEZ IKAKVA NADZORA, TE BEZ NAZOČNOSTI MAJKE, ona se sa tom presudom ne slaže i postoji bojazan da se žali! Da to preduhitrim, na sudu sam joj predložio 33.3% veću alimentaciju od one koju sam joj do sada plačao i to je prihvatila i bez obzira na pravomočnost, ja joj to uplačujem!

PITANJE!

Ukoliko se ona žali, da li ja automatski gubim mogućnost da viđam svoje dijete do presude Županijskog suda i kome da se obratim ukoliko mi se susreti sa svojim djetetom onemoguće u ovom pravnom vakuumu?

Jasno, da ću joj u tom slučaju skinuti alimentaciju za onu trećinu!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani gospodine!

Doista ne znam zašto povezujete dva potpuno različita predmeta te sami sebi dozvoljavate da vas majka vašeg zajedničkog djeteta ucjenjuje alimentacijom.

Za žalbu treba imati pravnog osnova, najgore što vam se može dogoditi jest ponovljeno suđenje nakon kojeg ćete dobiti mogućnost kontakata s djetetom uz nazočnost majke.

U međuvremenu savjetujem vam da već postojeći sukob ne produbljujete već da se posvetite istinskoj dobrobiti djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma novac mi i nije previše važan, samo da dođem do svoga mišića! Jučer sam imao izuzetno sretan dan, jer sam svoga švrčića vidio punih dva sata i to zahvaljujući ženi koja je od nje unajmljena da čuva moga sina dok je ona na poslu i da ga izvede iz vrtića! Žena mi je dozvolila da budem s njim u parkiću dva predivna sata, naravno da bivša o tome ne smije znati ništa, jer u protivnom bi dobila otkaz! Odlazimo poskrivečki u parkiče da nas ne vide djeca koja izlaze iz vrtiča! Danas ga opet idem vidjeti pred vrtićem, jer ga ona i danas čuva! Mjesec dana moram čekati pravomoćnost presude, a do tada se ovako snalazim u borbi za moje dijete! O tome sam obavjestio Centar i dobio punu podršku i jasno na znanje da će oni sve učiniti kada se dobije pravomoćna presuda, a do tada strpljenje! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi fikus.. budite strpljivi. ustrajni. i volite i dalje puno puno svog mišića koji ničem nije kriv. Kad bi moj bivši s vama kavu popio pa da čuje šta rade druge mame:-( .. te kako razmišljaju normalni tate... Mi tatu MORAMO moliti da ih uzme na vikend, ne da mu se u stvari jer mu je komotnije da ja osiguram sve- a on ih izvede u šetnju kao psiće, ili ako, vrlo rijeto kino i slično-- ..uzme ih dakle kada sa naspava (neki dan dijete tatu od straha da tatu ne probudi nije nit htio nazvati u 11h ujutro, pa kad je nazvao u 11h ipak, onda je čekao cijelo popodne da se tata razbudi, pa da dođe po njega, a dan divan, nedjelja, mi bi van biciklima, što smo jednom-dvapout napravili, pa se istresao na djetetu i nije s njim razgovarao nekoliko dana..) pa smo tako svi čekali doma da dođe Godot....dakle dragi tata fikus, vaše dijete je malo malecko i budite koliko god možete s njim. i uvijek obavijestite centar kako vas ona onemogućuje u susretima i druženjima s djetetom, moraju ipak djelatnici centra biti u tijeku, i nedajbože, može ona tvrditi sasvim suprotno, pa vam je tako u raspravama vaša riječ protiv njezine, pa vi dokazujte poslije jeste li ili niste zainteresirani tata. Ovako, ipak, budite u kontaktu s Centrom, dajte do znanja svima da vam je pristup djetetu limitiran.. a s maleckim koliko više možete. i ne očekujte čuda u svezi pravomoćnosti, to se može otegnuti kad se najmanje nadate... Nadam se da je budete i dobili kako vam je rečeno, ja je nemam već devet mjeseci, no ipak sam "poseban" slučaj .....i nadam se ipak iznimka a ne pravilo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravila sam ovo.. svatko dobronamjeran bi vam trebao reći da radite ipak kako vam srce nalaže jer je to sve za vaše dijete.. doista se možete ponositi sa sobom i ne dajte da ikad vama zavlada gorčina. Teško je, suosjećam, i sigurno se se ponekad pitate-čemu- kad se gospođa igra boga a to nije... no nedajte se smesti, dajte koliko možete, dijete će jednog dana ipak odrasti i znati će da je uvijek imalo pravog tatu na kojeg se moglo osloniti bez obzira šta mama radila... pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ne dobije samo alimentaciju! Ipak ga i obučem i dobije gomilu igračaka, ima stambenu štednju već skoro od 1200 eu-a, te životno osiguranje. Kada bude mladić od 24 godine moći će raspolagati svojim znatnim sredstvima koji mu je tata priskrbio, a ja onda mogu mirno na Mirogoj (kasno sam se oženio i dobio dijete)j! Ma Fani ja mislim da će tvoj bivši kad-tad doći pameti i prigrliti svoje troje anđelčića, a do tada strpljenja! Sve u svoje vrijeme!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lucifer je napisao:

Poštovani gospodine!

Za žalbu treba imati pravnog osnova, najgore što vam se može dogoditi jest ponovljeno suđenje nakon kojeg ćete dobiti mogućnost kontakata s djetetom uz nazočnost majke.

U međuvremenu savjetujem vam da već postojeći sukob ne produbljujete već da se posvetite istinskoj dobrobiti djeteta.

 

Ma takvu preporuku je dao CZSS i presuda je donesena na osnovi preporuke CZSS-a

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija