Tovi361 objavljeno: 23. lipnja Dijeli objavljeno: 23. lipnja (uređeno) Pozdrav,imam jednu spacificnu situaciju u obitelji. naime otac je suvlasnik kuce(1/2) i tu kucu bi zelio darovati meni uz naravno potpis majke kao bracnog partnera, ali radi se o tome da ja imam jos dvije sestre koje bi u teoriji imale pravo na nuzni dio, ali su se ponudile da se potpise neka izjava da nezele imati veze s tom nekretninom. Sad moje pitanje je koliko bi ta izjava imala pravni ucinak u slucaju da se nesta desi nakon smrti oca pa za bi zahtijevale svoj nuzni dio(imaju rok od 3 godine za to) Dali to ima smisla rijesiti na taj nacin ili ici na kupoprodajni ili ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju Napomena otac inzistira na tim izjavama da nebi kasnije pravile probleme.Za jednu znamo da nezeli imati nikakve veze sa roditeljima,ali za drugu sestru nismo sigurni uređeno: 23. lipnja od Tovi361 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 25. lipnja Dijeli odgovoreno: 25. lipnja Izjavom koju bi sad dale se sestre ne mogu unaprijed odreći nikakvih prava koje bi imale nakon smrti oca. Takva izjava nema nikakav pravni učinak, ako je dana prije otvaranja nasljedstva (prije smrti oca). Ono što trebate napraviti je solemnizirani ugovor o raspodjeli imovine za života koji potpisujete svi (i otac i vi i obje sestre, a i majka). Jedino s tim ugovorom ste onda sigurni da neće biti nikakvih problema nakon očeve smrti. čudo i Van Gogh 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tovi361 odgovoreno: 2. srpnja Autor Dijeli odgovoreno: 2. srpnja Dana 25. 06. 2024. u 8:19, LjuboZG je napisao: Izjavom koju bi sad dale se sestre ne mogu unaprijed odreći nikakvih prava koje bi imale nakon smrti oca. Takva izjava nema nikakav pravni učinak, ako je dana prije otvaranja nasljedstva (prije smrti oca). Ono što trebate napraviti je solemnizirani ugovor o raspodjeli imovine za života koji potpisujete svi (i otac i vi i obje sestre, a i majka). Jedino s tim ugovorom ste onda sigurni da neće biti nikakvih problema nakon očeve smrti. Ispricavam se na sporom odgovoru nisam bio u prilici da se javim, hvala na brzom odgovoru Dali postoji neki obrazac da se moze samo ispuniti ili je najbolje da kontaktiram odvjetnika pa da on to sastavi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 3. srpnja Dijeli odgovoreno: 3. srpnja Obrazac ne postoji, a nemojte to ni sami raditi po nekoj špranci. Kontaktirajte odvjetnika ili javnog bilježnika da to sastavi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tovi361 odgovoreno: 4. srpnja Autor Dijeli odgovoreno: 4. srpnja Uredu, hvala vam puno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.