Jump to content

Boravište


anonimno

Preporučene objave

osoba je rođena u BH 1982 godine gdje su joj živjeli roditelji/majka Nizozemka,otac Hrvat/1987 odlaze u Nizozemsku,gdje i ona živi s roditeljima do 2003.godine,a tada dolazi živjeti s tetkom u Hrvatsku,ima dvojno državljanstvo,a nije nigdje prijavila boravište ni prebivalište,nije nigdje zaposlena,osim ponekad sezonski,nema zaposlenje,nema stan,ponekad učini sitni kriminalni ispad i normalno se šeta po zemlji.Zanima me mora li ta osoba prijaviti prebivalište ili boravište?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad ima i hrvatsko državljanstvo tretira se kao državljanka RH i prema njoj se primjenjuju pozitivni propisi RH, pa je tako dužna prijaviti prebivalište u RH, obzirom da tu živi od 2003. godine. Jedina razlika koju u prema mojim saznanjima policija provodi prema drž. RH sa prebivalištem izvan RH je ta da ukoliko je bude prekršajno procesuirala privesti će je odmah sucu za prekršaje obzirom da nema prijavljeno prebivalište odnosno boravište u RH i svojim bi odlaskom mogla osujetiti donošenje rješenja odnosno otežati provođenje prekršajnog postupka. Ako vam to što radi smeta napišite jednu anonimnu prijavu policiji sa podacima gdje se nalazi i što je nezakonitog napravila i vaša je građanska dužnost obavljena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija