petz objavljeno: 20. travanj 2007. Dijeli objavljeno: 20. travanj 2007. Dakle, bila su dva brata i sestra... jedan od dva brata je bio moj otac. On je umro prvi. Nakon toga je umro njegov brat - moj stric... Dijeli se polovica kuće u kojoj je živio stric... Druga polovica je od prije tetino vlasništvo... Pitanje je da li ja (kao sin stričevog brata) imam pravo na dio u stričevoj polovici kuće koja se nasljeđuje ili sve pripada teti? Stric nije imao djece, niti nikog drugog osim sestre i mene... Unaprijed zahvalan na odgovoru - hitno mi je... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 20. travanj 2007. Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2007. od striceva dijela: pola teta, pola vi kao tatin nasljednik (ako vas tata nije imao drugih nasljednika) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 23. travanj 2007. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2007. Niste spomenuli ima li vaš stric žive roditelje? Po čl. 11 ZN ostavitelja koji nema potomke nasljeđuju roditelji (1/2) i bračni drug (1/2). Ako su roditelji umrli, sve nasljeđuje bračni drug, i obratno. Vi kao nećak nemate prava, pored žive supruge pokojnog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 23. travanj 2007. Dijeli odgovoreno: 23. travanj 2007. petz je napisao: Stric nije imao djece, niti nikog drugog osim sestre i mene... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.