VBoncina objavljeno: 26. lipanj 2024. objavljeno: 26. lipanj 2024. Pozdrav svima, imam jednu dilemu. Naime zaposlena sam na neodređeno već 12 godina u firmi, te planiram dati otkaz najvjerojatnije krajem godine, kada bih započela samostalnu djelatnost putem paušalnog obrta (nevezano za djelatnost firme u kojoj radim). Sada imam dilemu oko otkaznih rokova. Naime, u mom Ugovoru o radu piše "Ako Radnik redovito otkazuje ovaj Ugovor, otkazni rok iznosi 30 dana sukladno članku 123. st.5 Pravilnika o radu, dok u Pravilniku o radu u tom stavku piše "Ako radnik otkazuje ugovor o radu, otkazni rok ne može biti duži od mjesec dana, ako on za to ima osobito važan razlog". Također, pod jednim člankom koji se odnosi na Redovni otkaz piše "Radnik može otkazati ugovor o radu uz propisani ili ugovoreni otkazni rok, ne navodeći za to razlog." Sada me zanima u kojem trenutku da ja dam otkaz ukoliko bih htijela započeti samostalnu djelatnost sa 01.01.2025. Naime, ja svakako računam na 30 dana otkaznog roka kako bi i prenijela posao nekom novome (ukoliko ga zaposle) te za taj mjesec primila plaću, no zanima me smije li poslodavac skratiti taj otkazni rok, dakle manje od 30 dana, ukoliko ja to ne želim? Tipa da kad uručim otkaz da kaže nemaš otkazni rok, od sutra više ne radiš? Puno hvala na odgovorima! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.