Tomcat objavljeno: 28. lipnja Dijeli objavljeno: 28. lipnja (uređeno) Poštovani, Sestra i ja uskoro imamo ostavinsku raspravu kod bilježnika od pok. majke. Sada me zanima što možemo očekivat što se tiče poreza. Ima nešto malo Eura na tekućem računu od mirovine, Ima 69 dionica HT-a kupljene davno. Još nisu ni registrirane. Ima hrpu dijelova zemljišta u Gorskom kotaru i koliko vidim radi se o stotinama vlasnika sada već i petog koljena. Ima vikendicu i stan. Za stan postoji ugovor u doživotnom uzdržavanju, sklopljen između majke i mene. Sastra želi samo vikendicu i to smo se već sve dogovorili. E sada me zanimaju porezi. Da li će se morati platiti porezi na sve to, jer smo sestra i ja djeca od pok. majke, odnosno prvi nasljedni stup. Njoj i meni bi to bila prva nekretnina. Za dionice sam već bio u SKDD i isprintali njezin račun na kojim se vide te HT dionice. To je tražio bilježnik da se napravu. I da, sada se sjetih. Majka je bila i vlasnik groba. I to sam već obavio na Mirogoju. uređeno: 28. lipnja od Tomcat Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tomcat odgovoreno: 28. lipnja Autor Dijeli odgovoreno: 28. lipnja I još jedno pitanje. Da li Branitelj ima možda neki popust za bilježničke troškove. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 29. lipnja Dijeli odgovoreno: 29. lipnja Prvi nasljedni red ne plaća porez na nasljedstvo. To vrijedi i za nekretninu stečenu temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju i za sve stečeno samim nasljeđivanjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.