Jump to content

Nakon ostavine..., porezi?

Tomcat

Preporučene objave

Poštovani,

Sestra i ja uskoro imamo ostavinsku raspravu kod bilježnika od pok. majke. Sada me zanima što možemo očekivat što se tiče poreza. Ima nešto malo Eura na tekućem računu od mirovine, Ima 69 dionica HT-a kupljene davno. Još nisu ni registrirane. Ima hrpu dijelova zemljišta u Gorskom kotaru i koliko vidim radi se o stotinama vlasnika sada već i petog koljena. Ima vikendicu i stan. Za stan postoji ugovor u doživotnom uzdržavanju, sklopljen između majke i mene. Sastra želi samo vikendicu i to smo se već sve dogovorili. E sada me zanimaju porezi. Da li će se morati platiti porezi na sve to, jer smo sestra i ja djeca od pok. majke, odnosno prvi nasljedni stup. Njoj i meni bi to bila prva nekretnina. Za dionice sam već bio u SKDD i isprintali njezin račun na kojim se vide te HT dionice. To je tražio bilježnik da se napravu. I da, sada se sjetih. Majka je bila i vlasnik groba. I to sam već obavio na Mirogoju.

uređeno: od Tomcat
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija