Jump to content

Prekoracena brzina, bodovi, zalba, zastara

kukunama

Preporučene objave

Pozdrav,

11.10.2021. napravila sam prekršaj prekoračenja brzine za 35km/h zbog obiteljske/zdravstvene situacije. Nalog je stigao (1mj bez vozacke i 390e), zalba poslana, termin jos nije određen.

26.10.2021. Prekrsaj za brzinu također na moje ime, 31km/h.

Trazili su 6mj bez dozvole, 390e.

Rociste odrzano (danas1.7.2024.), smanjena kazna za platit, te mi nije uopce dalo zabranu upravljanja b kat. Presudu ne znam koliko trebam cekati.

21.11.2021. 44km/ preko ogranicenja

Auto je vozila treća osoba koja nije tila priznati, također glupo i naivno poslala svoje podatke, nalog nije jos stigao. (Mislila sam da je ispravnije nego ne reagirati)

Zanima me, posto sam tada imala 21 godinu, a rocista i nalozi stizu sada nakon sto je proslo par mj. od mog 24. rodjendana, hoce li se bodovi zbrajati kao da sam mladi vozac ili?

Moze li se nakon sto sam naivno poslala svoje podatke za kaznu koju nisam pocinila, takoder na slici u autu se ni ne vidi tko vozi, s odvjetnikom rijesiti i dokazati da nisam bila vozac i pobiti taj nalog da ipak odgovaram samo za krivo dostavljanje podataka, da poreknem dostavljanje svojih. Ubiti postoji li sansa posto ce jos malo proci i 3 godine od pocinjenih prekrsaja da to ode u zastaru?

S obzirom da me strah tih bodova, a prije nisam bila upucena i nisam znala kako odgovornu osobu navesti da odgovara, ne bi volila ako mi se ipak zbraja kao mladom vozacu da nabasam sa skupljenih 9 bodova.

uređeno: od kukunama
Dijeli na drugim stranicama

• kukunama je promijenio naziv u Prekoracena brzina, bodovi, zalba, zastara

Da da, a da dođe do zastare u principu moram cekati samo da prođe datum navedenog prekrsaja bez pravomocne presude, ili zastara ne dolazi u obzir kada se sudski postupak pokrene? U principu, zanima me ima li smisla angazirati odvjetnika da me konkretno uputi sto i kako da napravim i napisem kada uopce stigne nalog za posljednju kaznu navedenu u temi?

Hvala Sivko, i jos jedno pitanje, posto mi je sada sudjeno kao krivoj tj priznala sam krivnju, je li automatski iduca kazna ide mj dana bez vozacke s obziron da ce bit u istoj godini ili se moze uz opravdane razloge i olakotne okolnosti dogovoriti da novcanu ne smanjuju nego da radije ukinu prijedlog o zabrani upravljanja od mj dana? Jer koliko sam shvatila jako im je bitno jesi li prije kaznjavan ili ne, a ovo jucer mi je bio prvi prekrsaj a upozorenja u zivotu nisam imala.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija