katedi objavljeno: 2. srpanj 2024. objavljeno: 2. srpanj 2024. Poštovani, kupila sam stan prije dva mjeseca i još nisam dobila rješenje o porezu. Bilježnik je odmah prijavio . Rečeno mi je da od pravomočnosti tj od upisa u zemljišnik dolazi rješenje u roku od 15 dana. Prošlo je 45 dana od pravomočnosti i još ništa. Ne bih još išla u poreznu, samo bih vaš savjet LP Citiraj
Van Gogh odgovoreno: 2. srpanj 2024. odgovoreno: 2. srpanj 2024. Vi ste baš zapili na zakonske rokove... ne brinite stići će 😀, neće vas PU zaboraviti - kako se kaže: jedino izvjesno u životu je smrt i porez. Meni je porezno rješenje dostavljeno nakon godine dana od sklopljenog kupoprodajnog ugovora (istina, moguće je da je JB malo prizaboravio na svoju zakonsku obvezu dostave ugovora PU). Citiraj
Van Gogh odgovoreno: 2. srpanj 2024. odgovoreno: 2. srpanj 2024. prije 1 sat, Antuntun56 je napisao: Vi ste baš zapili na zakonske rokove... ne brinite stići će 😀, neće vas PU zaboraviti - kako se kaže: jedino izvjesno u životu je smrt i porez. Meni je porezno rješenje dostavljeno nakon godine dana od sklopljenog kupoprodajnog ugovora (istina, moguće je da je JB malo prizaboravio na svoju zakonsku obvezu dostave ugovora PU). A sad ozbiljno - ako imate spremne novce za platiti porez, otiđite u Poreznu upravu i podsjetite ih na sebe, tako da se riješite i te obveze...i da se možete posvetiti uređivanju stana sa preostalim novcem.🙂 Citiraj
Van Gogh odgovoreno: 3. srpanj 2024. odgovoreno: 3. srpanj 2024. prije 12 sati , Antuntun56 je napisao: otiđite u Poreznu upravu To je bilo figurativno rečeno - sve možete obaviti i online, preko egrađana, a i PU ima dobro uhodan sustav komunikacije sa strankama preko egrađana. Vjerojatno ste im svojom kupnjom stana upali u nezgodno vrijeme - gužvu oko obračuna poreza na dohodak, pa možda da se strpite još koji dan (opet figurativno rečeno).🙂 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.