Prava123 objavljeno: 10. srpnja Dijeli objavljeno: 10. srpnja Poštovani, moja majka je naslijedila od svoje pokojne majke dionice u Americi za koje ima pravomoćno rješenje o nasljeđivanju s tim da moja baka nikada nije dionice prebacila na sebe. Mi smo u kontaktu sa jednim odvjetničkim društvom koje će nam voditi postupak pronalaska točnog broja dionica jer su se mnoga društva u kojima se oni nalaze transformirala u druga društva. U tu svrhu je potrebno potpisati punomoć za zastupanje. Primjer navedene punomoći se nalazi u prilogu. Trebamo savjet je li se iz navedenog sadržaja ista odnosi samo na zastupanje, tj. želimo biti sigurni da nitko u naše ime ne može raspolagati dioniama u trenutku pronalaska dionica, već da ista služi samo u svrhu zastupanja. Hvala unaprijed P U N O M O Ć.docx Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 11. srpnja Dijeli odgovoreno: 11. srpnja Ovo je bjanko punomoć. Tražite od odvjetnika da sastavi pisanu punomoć na koju nije moguće ništa dodatno dopisivati i da vam pošalje takvu punomoć iz koje se vidi točno koja je njezina svrha. Iako većina odvjetnika koristi ovakve ''šprance'' i vjerojatno u slanju ovakve punomoći nije bilo nikakve loše namjere, ipak tražite kompletno sastavljenu punomoć koju ćete potpisati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Prava123 odgovoreno: 12. srpnja Autor Dijeli odgovoreno: 12. srpnja Hvala vam na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Prava123 odgovoreno: 23. srpnja Autor Dijeli odgovoreno: 23. srpnja Dana 11. 07. 2024. u 10:46, LjuboZG je napisao: Ovo je bjanko punomoć. Tražite od odvjetnika da sastavi pisanu punomoć na koju nije moguće ništa dodatno dopisivati i da vam pošalje takvu punomoć iz koje se vidi točno koja je njezina svrha. Iako većina odvjetnika koristi ovakve ''šprance'' i vjerojatno u slanju ovakve punomoći nije bilo nikakve loše namjere, ipak tražite kompletno sastavljenu punomoć koju ćete potpisati. Pozdrav! Trebala bi mi pomoć u sastavljanju kompletno sastavljene punomoći, bi li mi netko mogao napisati što točno ta punomoć treba sadržavati da se ogradimo od ikakve mogućnosti da netko drugi raspolaže navedenim dionicama koje su predmet. Znači, mi bi trebali ovlastiti odvjetnika da nas zastupa u pronalasku određenih dionica u Americi koje postoje u više tvrtki tj. komunikaciju sa navedenim tvrtkama. Hvala puno unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.