Amaterka_2024 objavljeno: 11. srpanj 2024. objavljeno: 11. srpanj 2024. Pozdrav, Molim pomoć. U sindikatu sam koji je tužio poslodavca za krivo obračunavanje moje plaće. Nisam jedina, tužba je grupna, radi se o više kolegica nas 5 Obzirom da nisu nista riješili zadnje 2.5 godine i da se samo “loptaju” razmisljam o ispisivanju, no napisali su da cu morati snositi sudske troskove, jer oni pruzaju besplatnu pomoc dok sam njihov član i postupak je u tijeku, a obziom da bi se ispisala to sve moram sama platiti. Cifru mi nisu napisali Nakon prvog šoka i pitanja u glavi “ko se to bori za prava radnik” zanima me koliko iznosi cijena jednog ročista? Napominjem da tužitelj (poslodavac) nije udovoljio nijednom zahtjevu sindikata niti je poslao ijedan odgovor na dopis niti mail. Po mojoj procjeni bilo je oko 4 ročišta (tj zapisa sa suda koje ja vidim), ali suprotna strana (poslodavac ) se nije pojavio. Tekst koji se opetovano ponavlja, nakon oglušivanja je sadržaja npr "po treći puta se nalaže tuženiku da u roku 8 dana od primitka ovog riješenja postupi po riješenju od tog i tog datuma". I tako svakih pola godine . Nema nikakvog odgovora sa suprotne strane. Hvala Citiraj
drot13 odgovoreno: 11. srpanj 2024. odgovoreno: 11. srpanj 2024. Nemoguće je reći koliki su do sada bili troškovi, ali u sindikatu bi ti trebali moći reći i obrazložiti točnu cifru. Citiraj
Amaterka_2024 odgovoreno: 12. srpanj 2024. Autor odgovoreno: 12. srpanj 2024. Uputili su me da pitam odvjetnicki ured koji nas zastupa da mi kazu koja je cijena u pitanju, no oni je salju odgovor. A ja ne mogu to ni u grubo procijeniti. Ne bi se htjela zeznut pa da me strefi infarkt kad vidim cifru od par tisuca eura, dok bi im s druge strane 100€ odma uplatila i nek me puste na miru samo da vise zavrsim s tom pricom. Citiraj
sivko odgovoreno: 12. srpanj 2024. odgovoreno: 12. srpanj 2024. Treba ostat član sindikata jer je članarina manja od dijela sudskih troškova. Citiraj
Amaterka_2024 odgovoreno: 12. srpanj 2024. Autor odgovoreno: 12. srpanj 2024. A koliko je iznos tih troškova ugrubo ? Čisto okvirno da imam sliku o tome? Citiraj
Amaterka_2024 odgovoreno: 12. srpanj 2024. Autor odgovoreno: 12. srpanj 2024. Evo listala sam malo dokumentaciju i na piše na tužbi da je trošak sastav tužbe : 200 eura pdv 50 eura šta god to značilo Citiraj
sivko odgovoreno: 13. srpanj 2024. odgovoreno: 13. srpanj 2024. I plus dolasci na ročišta i sastavljanje svih podnesaka.Podjeljeno na vas 5. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.