Jump to content

Potpuna nesposobnost za rad

petar1908

Preporučene objave

Imam pitanje u vezi te nesposobnosti za rad. 
Ove godine  zavod za vještaćenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u Tvrtkovoj 5 Zagreb rješio je nalaz i mišljenje o težini i vrsti invaliditeta-oštećenju funkcionalnih sposobnosti. Rješeno je- Pod katergorijom:9. Postojanje POTPUNE nesposobnosti za rad:Da,privremeno do 2030.  
Da li se ja s tim rješenjem mogu prijaviti na HZZ i predočiti im to rješenje pa da mi oni pomognu u pronalasku posla koji mogu obavljati? Mogu li obavljati “normalan” posao od 8 sati dnevno ako naravno fizički mogu obavljati ga?
Lp
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , petar1908 je napisao:

Imam pitanje u vezi te nesposobnosti za rad. 
Ove godine  zavod za vještaćenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u Tvrtkovoj 5 Zagreb rješio je nalaz i mišljenje o težini i vrsti invaliditeta-oštećenju funkcionalnih sposobnosti. Rješeno je- Pod katergorijom:9. Postojanje POTPUNE nesposobnosti za rad:Da,privremeno do 2030.  
Da li se ja s tim rješenjem mogu prijaviti na HZZ i predočiti im to rješenje pa da mi oni pomognu u pronalasku posla koji mogu obavljati? Mogu li obavljati “normalan” posao od 8 sati dnevno ako naravno fizički mogu obavljati ga?
Lp

Zavod za zaposljavanje ne moze vas drzati ako ste po donesenom rijesenju proglaseni potpuno nesposobni za rad.Ali ako niste zadovoljni donesenim rijesenjem ,nakon 6 mj imate pravo zatraziti ponovno  vjestacenje I traziti da vas osposobe za rad te se onda prijaviti na zavod.Ako I jeste bili prijavljeni do sada,zavod ce vas nakon sto vidi rijesenje-odjaviti.

Da biste bili prijavljeni na zavod morate makar imati preostali dio radne sposobnosti ili djelomicni gubitak radne sposbnosti.

uređeno: od Lolypop2

prije 35 minuta, Lolypop2 je napisao:

Zavod za zaposljavanje ne moze vas drzati ako ste po donesenom rijesenju proglaseni potpuno nesposobni za rad.Ali ako niste zadovoljni donesenim rijesenjem ,nakon 6 mj imate pravo zatraziti ponovno  vjestacenje I traziti da vas osposobe za rad te se onda prijaviti na zavod.Ako I jeste bili prijavljeni do sada,zavod ce vas nakon sto vidi rijesenje-odjaviti.

Da biste bili prijavljeni na zavod morate makar imati preostali dio radne sposobnosti ili djelomicni gubitak radne sposbnosti.

Ne mogu zatražiti nikako ponovno vještaćenje prije tog roka od 6 mjeseci? Da li ću morati skupljati ponovno svježu medicinsku dokumentaciju? I što mislite da li bi to vještaćenje opet dugo trajalo ili bi pošto je kao neka vrsta žalbe riješeno u kraćem roku? 

prije 8 sati , petar1908 je napisao:

Ne mogu zatražiti nikako ponovno vještaćenje prije tog roka od 6 mjeseci? Da li ću morati skupljati ponovno svježu medicinsku dokumentaciju? I što mislite da li bi to vještaćenje opet dugo trajalo ili bi pošto je kao neka vrsta žalbe riješeno u kraćem roku? 

Ne,mora proci  minimlani 6 mj da biste sami mogli zatraziti ponovno vjestacenje.Svjezu med.dokumentaciju bilo bi dobro imati,I misljenje spec. o fukcionalnom stanju (onog koji vas lijeci).

Na vjestacenje se ceka jer to se ne vodi kao zalba,prava na zalbu ste automatski  odrekli ako niste reagirali u 2 tj od donosenja misljenja vjestaka.

Ali ako se u medjuvremenu zaposlite automatski podlijezete ponovnoj kontroli vjestaka ,jer ste okarakterizirani kao potpuna nesposbnost za rad.

Moj savjet nazovite zosi prema mjestu prebivalista pa se raspitajte sto I kako bi bilo najpovopjnije za vas.

petar1908

Vi ste bili na vještačenju funcionalne sposobnosti (invalidnosti), obrazac nalaza "FS" - radi razine potpore ID 

Mislim da za HZZ trebate Nalaz i mišljenje o radnoj sposobnosti osobe koja se vještači, obrazac "RS"   

Vidi Uredbu o metodologijama vještačenja prilog I

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija