Jump to content

Prijedlog za ovrhu- VipNet?


anonimno

Preporučene objave

S obzirom da sam duzan određena sredstva Vipnetu dobio sam prijedlog za ovrhu od odvjetnika Domagoja Ledića.

 

E sad zanima me kao prvo šta sad da napravim, mislim jasno je da to moram platiti, a zanima me :

1. koliko će vremena proći od tog prijedloga za ovrhu koji sam dobio prošli tjedan do nekog pravomoćnog rješenja ili šta već slijedi. Jel to sad ide ravno na sud ili kako, koliko to traje?

 

Kakva je uopće procedura u ovom slučaju , i da li uopće više mogu izbjeći sud?

 

I još jedna stvar, u slučaju da predmet dospije na sud, da li sam dužan podmiriti i sve one naknade, troškove opomena i slično koji mi zaračunava odvjetnik Vip-a??

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne ide na sud jer će to biti rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. i ne ide na sud nego kod javnog bilježnika... jako brzo to javni bilježnik rješava jer će samo na prijedlog lupiti rješenje kojiom se prijedlog prihvaća (laički rečeno). svi troškovi koji budu u prijedlogu će biti prihvaćeni i dužni ste ih platiti po pravomoćnosti rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To da li ćeš ipak završiti na sudu ovisi o tome na kojem je predmetu tražena ovrha. Ako se traži ovrha na pokretninama, po pravomoćnosti rješenja o ovrsi će odvjetnik koji zastupa VIP isto dostaviti na sud na provedbu. Ako se radi o ovrsi na plaći, rješenje će se poslati izravno tvom poslodavcu na provedbu. Pretpostavljam da se ne radi o ovrsi na nekretnini, ali i to ide na provedbu na sud. Dakle, da li ćeš završiti na sudu ovisi o tome na čemu je tražena provedba ovrhe. Naravno, ako uložiš origovor na rješenje o ovrsi, onda ćeš završiti na sudu, u parnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja imam pitanje u vezi Vipa.

Kod mene je išlo ovako: moja pokojna majka nije mogla do grada jer je bila bolesna da uzme pretplatu na vip. Išla sam ja kao kćer i tamo dala svoju osobnu i naravno pretplata je išla na moje ime. Već drugi mjesec, je moja pok. majka potpisala da ja ne koristim pretplatu već ona te smo kopirali njenu osobnu i faksirali Vipu. Oni su to uvažili. Međutim, nakon par mjeseci bio je neki neplačeni dug, mislim nekih 500njak kuna.

Napominjem da je majka umrla prije 4 godine, a dug je bio još nekih 2 godine prije toga. Ona je , kako je bio dug prešla na simpu. Nikad nije taj dug platila . Ja sam prije godinu dana dobila isto tako od bilježnika , ali opet na moje ime ovrhu i sudske troškove (valjda se tako zove) da platim vipu.

Oni izgleda izgubili dokument koji smo faksirali da ja nisam korisnik te linije, zvala sam ih. I eto, nakon tolikih godina, moram li ja to platiti? Napominjem da sam nezaposlena i prijavljena na burzi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija