Jump to content

Pasivno dežurstvo

Delege Lata

Preporučene objave

Poštovanje.

Radim u tehnološkom sektoru u firmi gdje kroz godinu imam jako veliki broj prekovremenih sati. Radi se o terenskom radu te velikom broju kilometara u godini. Povrh toga odrađujem uz redovan rad i pasivna dežurstva (24 sata dnevno - 8 radnih sati u danu = 16 sati x 7 dana ) koja su mi plaćena 10% od iznosa plaće. Dok je djelatnika bilo dovoljno nisu mi smetala pasivna dežurstva npr jedan tjedan u mjesec ili dva. Sad kad je nastao "kadrovski raspad sustava" poslodavac mi nameće pasivna dežurstva po 2 ili 3 tjedna unutar jednog mjeseca. Pošto takva situacija djeluje izrazito negativno na mene kao obiteljsku osobu, pitam se dali je to legalno, odnosno moram li prema zakonu pristati na to. Napominjem da me se u Ugovoru o radu ne obvezuje na pasivna dežurstva, već se samo navodi iznos od 10% kao naknada za obavljanje istih. Ova situacija mi djeluje kao robovanje firmi ukoliko radnik ima obavezu bespogovorno dežurati veći dio mjeseca, time svoj privatni život staviti na čekanje. Molim Vas mišljenje te odgovor. Unaprijed zahvaljujem. 

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija