Jump to content

prekid ugovora u trudnoći


anonimno

Preporučene objave

Molila bi savjet od nekoga ko zna što govori jer sam cijelo jutro provela po svim mogućim uredima i dobila milijun različitih informacija. U 26. sam tjednu trudnoće a ubijaju me ove vrućine.

Evo o čemu se radi:

1.11.2006. godine zaposlila sam se na određeno vrijeme (6 mjeseci) u jednoj privatnoj firmi. Nakon mjesec dana ostala sam neplanski (nije bitno) trudna i morala sam zaista na bolovanje zbog raznih komplikacija (ima ih previše, ...). Svih 6 mjeseci bila sam na bolovanju i primala nekih 820,00 kn. Sad mi 30.04. ističe ugovor i ne žele ga produžiti.

Imam mogućnost prijaviti se u djeverovu firmu od 1.5. ali nisam sigurna jeli to legalno?? Hoćemo li imati kakvih problema? A ne smijem ostati bez porodiljnog jer mi i muž radi kod nestabilnog (!?)privatnika :-( .

porodiljni mi počinje 23. 6.

Please pomozite!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Primali ste 831,50 kn a ne 820 kn. Gdje god ste prijavili ili primali naknadu kao nezaposlena majka, dobijat ćete minimum, jer nemate staža. Znači 831,50 kn za komplikacije u trudnoći, a 1600 kn za porodiljni dopust.

 

Bez porodiljnog nećete ostati, jer svaka rodilja ima određena prava s obzirom na status osiguranja.

Javite se u HZZO koji je nadležan za Vaše mjesto stanovanja. Uopće nije potrebno da idete po raznim uredima, kad je samo HZZO nadležan za rodilje.

 

Pozdrav i javite što je bilo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija