Jump to content

žalba/tužba fakulteta

sksksk111

Preporučene objave

Pozdrav, studentica sam 2. godine Sigurnosti na radu, Veleučilišta u Rijeci. 17.05.2024. godine su objavili pravilnik kako od sljedeće godine svatko tko ima manje od 55ects( ukupno ih je 60) mora platiti 1021,97 eura. Piše da taodluka stupa na snagu danom donošenja i da se primjenjuje od 2024/2025 akademske godine. Zvala sam i kažu da je ministarstvo to odobrilo i da je legalno, isto tako su rekli da ja koja imam 54 boda moram platiti taj iznos kako bi upisala 3. godinu. Nije mi jasno kako oni mogu tu odluku donijeti dva mjeseca prije završetka faksa, kome, kako i gdje da se tužim?

ps. dolazim na faks 08.07.2024 pisati ispit koji sam pala i zbog kojeg moram plaćati, ulazim u hodnik kad na zidu stoji veliki poster "Veleučilište u Rijeci prvi put na naslovnici Novog lista, Rijeka dobiva studij umjetne inteligencije". Dakle pokrali nas kako bi mogli otvoriti novi studij... Strašno!

Hvala unaprijed

Dijeli na drugim stranicama

Već je dulje vrijeme takva praksa na fakultetima, temelji se na pravilima koje je definiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih. 
Vjerojatno je taj iznos od 1021,97 eura je za prvu godinu Vašeg studiranja fakultetu uplatilo Ministarstvo.
Tajming je nažalost isključivo nebriga institucije za svoje korisnike, no čini mi se da nije definiran rok ili neki drugi vremenski uvjet za primjenu odluke. 

Par linkova sa prethodnim i novijim propisima koji se bave participacijom:

https://sredisnjikatalogrh.gov.hr/sredisnji-katalog/pravni-propisi?query=Odluka o programskom financiranju javnih visokih učilišta u Republici Hrvatsko&cb=0,1&page=1

https://sredisnjikatalogrh.gov.hr/sredisnji-katalog/pravni-propisi?query=Odluka o punoj subvenciji participacije redovitih studenata u tro&cb=0,1&page=1

Neki fakulteti uredili su stupnjevite iznose ovisno o broju ECTS-a (što je manje dobivenih bodova s kojima se upisuje, veći je iznos koji student mora platiti da bi se upisao dalje) ali to nije propisano od strane Ministarstva već dogovorno uređeno najvjerojatnije sa njihovim studentskim zborom. 

uređeno: od Nilante
Dodatan info
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija