Jump to content

pravo na čin


britt

Preporučene objave

Imam prijatelja 40% invalidnosti od 1991 po ranjavanju, 20% po PTPS ukupno 50% privremeno. Ranjen kao pripadnik pričuvnog sastava policij, u MORH-u do 10. mjeseca 2005.godine. Sada u invalidskoj mirovini. Čin narednika je dobio 1999. godine u MORH-u a u mirovinu otišao s biroa 2006. godine. Ima li pravo na uvećenje čina od policije? Pozdrav Mrljavcu i morskomwuku, vi to sigurno znate!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam da li su se u vojsci ukinuli činovi za odlazak u mirovinu ali ja osobno nikog ne poznam koji je otišao u mirovinu iz hv a da je dobio neki počasni čin, za mene pomalo i sramotno da netko tko je bio u obrani svoje domovine ode u mirovinu sa činom vojnika. kod nas u mupu se prakticira da se dobiju činovi kad idemo u mirovinu a pogotovo koji smo bili u specijalnoj policiji i startamo sa činom satnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje osobno mišljenje je da bi naš lega trbao otiči u policijsku upravu i o tome se raspitati u skrbi.S tim problemom se susreće i jedan moj lega koji je na isti način nastradao znači ranjen je kao pripadnik MUP-a,po kojoj osnovi je i dobio invalidnost(trajno 20%,ako se ne varam)međutim poslije toga pri rasformiranju pričuvnog sastava policije, a radi prelaza u HV. još nije siguran u kojem činu ide u mirovinu,Naime koliko sam se raspitivao kod nadležnih baš u svezi konkretnog slučaja odlazi sa činom stožernog narednika.Ali opet ponavljam da to nije sto posto provjereno.U svakom slučaju zdrav razum i logika govore da ti nitko nema pravo oduzeti pripadajuči čin ako ne postoje opravdani razlozi.Ovdje svakako igra ulogu potvrda o nenapuštanju postrjbe koju izdaje MUP.U svakom slučaju kod izračuna mirovine dokumentacija ide u MORH koji dalje istu prosljeđuje MUP-u na očitovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da. Ovdje igra ulogu potvrda o nenapuštanju postrojbe MUP-a (kako je i Flak napisao), gdje je bio nakon što je liječen-izliječen poslije ranjavanja (kako je ranjen?), kao i kako je napustio HV 2005. godine te koliko je u stvari vremena proveo u DR-u. Ako nije negdje "zabrljao" kod ovih uvjeta ne vidim razlog da ne dobije čin koji bi trebao imati. Neka se raspita u MUP-u i MORH-u iz razloga što on i rečene institucije bolje poznaju njegovu povijest i druge okolnosti vezano za tu problematiku.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija