Jump to content

Boravak supruge strankinje


antotrogir

Preporučene objave

Ne tražite stalni nego privremeni boravak.

 

Obzirom da je vaša supruga stranac kojem za ulazak u RH treba viza, to znači da u veleposlanstvu RH u Rusiji podnosite zahtjev za privremeni boravak temeljem spajanja obitelji. Raspitajte se što vam sve treba u VRH, ali vam preporučam da pitate ii u upravnom odjelu MUP-a prema mjestu stanovanja. To Vam govorim iz razloga što se često u praksi dešava da stranke ne prilože kompletnu dokumentaciju pa se policijske postaje preko PU, MUP-a, MVP-a dopisuju sa vama što vam još nedostaje i to zna potrajati. (rodni list, vjenčani list, vlasnički list za nekretninu ukoliko nije vaša, ukoliko je stan u najmu tada i ugovor o najmu i druga dokumentacija da vam sve ne nabrajam jer je popis poduži, a imate ga i na WEB stranicama MUP-a.

 

Veleposlanstvo šalje zahtjev na rješavanje u nadležnu policijsku upravu/postaju prema mjestu prebivališta (vašeg odnosno mjesta gdje ćete živjeti sa suprugom). Postupak vam u praksi traje oko 2 mjeseca i tada MUP šalje Veleposlanstvu obavijest da se odobrava privremeni boravak i vaša supruga odobrenje preuzima u veleposlanstvu, tj. uljepljuje joj se etiketa odobrenja boravka u putovnicu. Odmah po ulasku u RH dužni ste doći u nadležnu policijsku upravu prijaviti njezin boravak.

 

Inače ona u RH može ulaziti i na temelju putne vize koja se također izdaje u veleposlanstvu ( za turistički boravak do 90 dana). No mora izaći iz RH kako joj piše u vizi jer nema mogućnosti produženja vize.

 

Možete pročitati više u Zakonu o strancima NN109/03.

 

Inače pravo na stalni boravak moći će zatražiti nakon tri godine braka sa drž. RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija