Jump to content

Korištenje javnog dvorišta kao priključak na gradsku cestu.

Sonic Master

Preporučene objave

Poštovani forumaši i poštovani moderatori,

mi stanari zgrade na javnoj površini imamo problema sa vlasnikom privatne parcele.

Dat ću sve od sebe da što bolje i jednostavnije opišem situaciju a Vas poznavatelje zakona, prava i kojekakvih pravilnika molim za komentar tj. pomoć kako bi se izbjegle , sad već poprilične tenzije.

Stanar sam zgrade koja se nalazi na javnoj površini, parceli  koja je u katastru zavedena kao dvorište (ne kao javna prometna površina) i u naravi je dvorište a koja graniči sa privatnom parcelom na kojoj je nedavno izgrađena zgrada sa cca 30tak stanova. Dvorište (javna površina oko zgrade u kojoj živim ) sa južne strane ima kolni pristup javnoj prometnici , ulici "AB" koja joj je ujedno i adresa  a zgrada na privatnoj parceli sa sjeverne strane ima kolni pristup ulici "CD"  koja je i službena adresa te zgrade.

Nekada , šezdesetih godina prošlog stoljeća  do izgradnje nove zgrade smo jednu asfaltiranu površinu koristili kao parkiralište , sada to više ne možemo , privatnik je iscrtao i numerirao parking mjesta i tu je sve jasno.

Međutim problem nastaje kada stanari novoizgrađene zgrade koja sa sjeverne strane ima kolni pristup javnoj prometnici, ulici "CD" žele preko javne površine (sa južne strane) koja se vodi kao dvorište (ne javne prometnice)   imati još jedan , dodatni kolni pristup javnoj prometnici "AB" a sve da bi njima pristup prometnici bio cca 20 sec kraći a što im je očigledno investior obečao kao "riješenu stvar." Osim šta bi se sa njihovim korištenjem našeg dvora povećao promet isod naših prozora mi (stannari zgrade) bi ostali bez jedno 2-3 (neobilježena) parking mjesta .  Mi ne želimo da oni sa privatne parcele prolaze vozilima preko našeg , javnog dvorišta i koriste ga kao pristup javnoj prometnici.. Od kotara smo zatražili postavljanje nekakvih barijera a u ovom trenutku ne znam šta će od toga bit.

Nas nekoliko stanara sa svojim vozilima priječimo prolazak vozilima stanara  nove zgrade na privatnoj parceli tako šta parkiramo naša auta na safaltnoj površini  po granici između javne i privatne parcele., oni uglavnom koriste svoj sjeverni izlaz sa parkinga i pristup javnoj prometnici, ulici "CD" . Naravno, jedna osoba u novoizgrađenoj zgradi i nekakav voditelj , zaposlenik investitora nam rade probleme. Prijete paukom, jedan put su poslali prometnog redara koji je poslao pauk i ostavio kazne, drugi put je prometni redar ostavio nekakve opomene .

Zanima me mišljenje vas upućenih , da li mi stanari zgrade koja je na javnoj čestici imamo pravo na postavljanje nekakvih fizičkih prepreka kako stanari sa privatne parcele ne bi koristili javnu površinu "dvorište" kao svoj dodatni kolni pristup javnoj gradskoj prometnici?

Unaprijed hvala.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija