Jump to content

Ograda na medi i trošak uklanjanja loze i ostaloga

zeljas

Preporučene objave

Poštovani, u dogovoru sa susjedima radili bi ogradu na medi kroz dvorište. Prema dogovoru ogradu cemo financirati mi. Na teren će izaći geodet da utvrdi točnu među. Kako su oni na međi (ono što trenutno smatramo medom)zasadili lozu, kameni roštilj, imaju šahtu i dodatno nadogradili zid u produžetku na kuću zanima me da li trošak uklanjanja svega toga trebaju snositi oni sami i da li je to njihova obveza? Te u slučaju da ipak odluče da ne žele maknuti sve to smijemo li mi to dirati?

Hvala unaprijed 

Dijeli na drugim stranicama

Najprije geodet, situacija je onda jasnija, znati će se točan položaj međe. Do elaborata geodeta ne savjetujem uklanjanje tih dogradnji na dogovorenoj međi u  svakom slučaju novu ogradu ćete raditi po primitku elaborata, a moguće je odmah po iskolčenju međe.

Pa kada ste to tako dobrosusjedski dogovorili, možete to ponoviti i zajednički ukloniti i te dogradnje po staroj međi, ne savjetujem da se radi toga zavadite sa susjedom.

Ali ako je sadašnja linija međe u redu i ti dodaci su u sredini, šta je na vašoj strani vaše je i to ćete vi morati ukloniti, svaki svoju polovicu. Ako novu ogradu postavite u sredinu ona je zajednička. Budući da vi financirate tu novu ogradu savjetujem da ju izmjestite sa sredine međe u svoj posjed i tada je u cjelosti vaša.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija