Jump to content

Vozačka i PTSP?

prof

Preporučene objave

Poštovani prof. HRVI sam i između svih ostalih bolesti lijecim se i od F 43.1chr. I F.62.0...redovno uzimam tablete,  svaka 3-4 tjedna mi ih upisuje dežurna sestra LOM...prošli tjedan sam upisivao nalaze kardiolog pa sam baš bio u ordinaciji i rekoh da upisem i psihofarmarike,i doktor mi ih uredno upiše, a ja šutim reko sada će on reči da me mora prijaviti ...a on nista nije rekao. Upisao potrebne lijekove i adio. Neznam jel mora po sluzbenoj duznosti prijaviti? Negdje sam čitao da se ide na liječnički pregled za vozačku na 3 godine da se dobije...

Dijeli na drugim stranicama

• 2 mjeseci kasnije...
Dana 06. 06. 2024. u 13:22, prof je napisao:

Imam puno nejasnih stvari oko vožnje pod terapijom za neke od dijagnoza i koje su obaveze liječnika opće prakse, izabranog liječnika ?

ovo će postati sve zanimljivije i zanimljivije pogotovo onima koji nisu svjesni posljedica  tog pravilnika.

ovo je po mom mišljenju put da će svi morati uskoro na liječnički pregled ,a s obzirom da branitelji obično piju neke tablete za smirenje/spavanje liječnici opče prakse će morati evidentirati u kartone i obavijestiti pacijente jer je većina lijekova na toj listi.

Neki možda misle,baš me briga ,bitno da mup ne obavijestavaju ,ali realnost je da  "uspijeh" liječnika da ne moraju obavijestavati mup nije uopče uspijeh za pacijente (možda za njih je)  jer vozač ako vozi auto i bilo šta da se dogodi će biti odgovoran ,pa možete pretpostaviti tko će platiti štetu osiguranju ili ostale poslijedice,pa i kazna zbog vožnje auta pod zabranom.

što se tiče branitelja s obzirom da piju lijekove godinama ,to znači da liječnik vas mora upozoriti da nikad više ne vozite dok pijete lijekove ili možda planiraju odjednom svi ozdraviti ili da idete na vanredni liječnički,a čak i da vas on ne pošalje doci ćete u poziciju da sami odete ako mislite voziti auto,bez posljedica

prije par godina kad je jedan liječnik poslao nekoliko branitelja (a f43.1) digla se hajka svih i hvidre itd..sad nije problem...

Prije par godina sam prošao taj dio... prijava  LOM ( F 43.1chr. i F.62.0 ), MUP uzeo vozačku , morao na izvanredni liječnički pregled...dobio na tri godine pa ponovo na liječnički pregled i dobio sada na 10 godina. BIT cijele priče je da vam dijagnoza ne uzima vozačku nego TERAPIJA koju pijete , što znači u dogovoru sa liječnikom naći alternativu koja ne stvara probleme kod vožnje .

Jedan od lijekova je Normabel koji piju čak i trudnice (manja doza ) a zbog njega možete biti poslani na izvanredni liječnički pregled. 

Postovani . Otac mi ima PTSP . Pije godinama lijekove (2 kutije) . Ono sto njega buni je upozorenje lijecnika koje glasi da je samo upisan u karton upozoren da smije popiti lijek samo navečer prije spavanja . Pitao je jel smije voziti ujutro onda slijedeci dan - kaze da. Nije nikad rekla da je MUP-u sve poslala ili sl . Nije sjeo za auto od dana kada se spominje nov zakon (ne pada mu na pamet) jer ne zna jel MUP-u poslala. dal' da ide u MUP pitat sam moze li se to ? Ili je logika da ne smije po zakonu (kazem nije ni sjeo za auto ..od tad).

Koja je tocna informacija koju daje doktorica , zbunjujuće je .

Hvala

prije 3 sati , Leona9 je napisao:

Postovani . Otac mi ima PTSP . Pije godinama lijekove (2 kutije) . Ono sto njega buni je upozorenje lijecnika koje glasi da je samo upisan u karton upozoren da smije popiti lijek samo navečer prije spavanja . Pitao je jel smije voziti ujutro onda slijedeci dan - kaze da. Nije nikad rekla da je MUP-u sve poslala ili sl . Nije sjeo za auto od dana kada se spominje nov zakon (ne pada mu na pamet) jer ne zna jel MUP-u poslala. dal' da ide u MUP pitat sam moze li se to ? Ili je logika da ne smije po zakonu (kazem nije ni sjeo za auto ..od tad).

Koja je tocna informacija koju daje doktorica , zbunjujuće je .

Hvala

da je poslala u mup dobio bi poziv za izvanredni liječnički...voziti smije dok god ima važeću dozvolu ,ali problem nastaje ako ti liječnik evidentira da ne smiješ voziti dok piješ neki lijek i onda vozis na svoju odgovornost .

po ovome šta si napisala ,smije voziti ,ako pije lijek (vjerojatno za spavanje/smirenje) samo navečer .

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija