Jump to content

Kakve sankcije mogu ocekivati

Ratata

Preporučene objave

Vozio sam na zupanijskoj cesti, cca 2 ujutro. Usred nepaznje (nisam konzumirao alkohol) u zavoju sam imao kontakt s vozilom iz supotnog smjera, na nacin da smo se dotakli retrovizorima. Pošto u tom trenutku nisam uocio stetu na vozilu (brzina voznje je bila 50-60 km/h) nastavio sam dalje.

Dolaskom kuci sam vidio da mi je pukao poklopac retrovizora, iako on i dalje radi, pretpostavljam da je slican scenarij zatekao i vozaca drugog vozila.

Dan nakon uvidio sam da su mi skinute tablice i stavljen papiric ispod brisaca s porukom: javite se policijskoj postaji, tablice su kod nas. Znaci netko me prijavio.

Isto jutro odmah sam otisao u policijsku postaju, dao sam izvjestaj o navedenom dogadaju ovako kako sam gore napisao.

Iz vaseg iskustva, kakvu kaznu mogu ocekivati? Znam da su sankcije za "bijeg s mjesta nesrece s materijalnom stetom" poprilicno visoke, ali zaista nisam smatrao da se dogodilo ista ozbiljnije.

Također moram napomenuti da do sada nisam kaznjavan.

Dijeli na drugim stranicama

390 eura za bijeg plus 130 eura za izazivanje nesreće plus nešto eura za prekršaj kojim je nesreća izazvana (ne znamo koji prekršaj će ti pisati, npr. 30 eura za neodržavanje razmaka prilikom mimoilaženja). Znači, skupit će se, ali nije toliko dramatično. Imat ćeš pravo žalbe, pa sud to može i smanjiti na trećinu te zbrojene kazne (nekažnjavanost ti tu ide jako u prilog). 

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija