Jump to content

Razmjena osobnih podataka kod prekršaja u inozemstvu

SpiroX

Preporučene objave

Pozdrav,

Zna li tko koji se zakon koristi kod razmjene osobnih podataka kod prometnih prekršaja u inozemstvu? Pitam jer sam dobio kaznu iz Slovenije za neplaćanje vinjete. Glupo, ali doslovno sam zaboravio kupiti vinjetu i sjetio se tek u Hrvatskoj kad sam išao platiti autocestu. Došla mi je kazna, ali ne od državne ustavove (MUP ili sl.), već od Dars d.d. Kao d.d. to je privatno društvo i zanima me odakle njima moji podaci? Ime, adresa... Znam da postoji zakon koji omogućuje brzu razmjenu podataka između MUP-ova država EU, ali on se odnosi isključivo na MUP i na prekršaje na cesti tipa brzina, alkohol, nesreće i sl. Ne između privatnih tvrtki (parking npr.) i MUP-a.

Hvala.

Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali znate li točan zakon koji to regulira? Sa EUCARISovih stranica:

Citiraj

Description of target users and groups

Governmental authorities which are responsible for the registration of motor vehicles and the issue of vehicle documents and driving licences. The system can also be used by governmental organisations responsible for tracking stolen vehicles, theft and fraud prevention, as well as prosecuting authorities, the police and customs and excise.

S obzirom da DARS nije vladina organizacija, ni sud, policija, a ni carina, MOŽDA bi mogla spadati pod "excise" kao trošarine, ali i to čisto sumnjam jer vjerujem da se to opet odnosi na carinu/poreze za vozila što bi opet palo pod vladinu organizaciju. Ovako ja mogu otvorit parking za 1 auto i slati upite o registracijama EUCARISu. Mora postojati neki zakon koji kaže točne uvjete da netko pošalje EUCARISu legalan upit.

Znate li možda koji hrvatski zakon to regulira, ili EU zakon/dogovor?

Hvala.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija