Jump to content

Zbrajanje tjelesnog oštećenja

ive.m

Preporučene objave

Pozdrav svima 

Otvaram ovu temu iz razloga što mi je nejasno zbrajanje tjelesnog oštećenja pa ako neko zna ili ima slično iskustvo dobro došli Vaši odgovori.

Ja imam priznato tjelesno oštećenje od 50%, a s obzirom na moje bolesti ponovno sam podnio zahtjev za tjelesno oštećenje. Sad po novom rješenju imam ukupno 60% tjelesnog oštećenja .

Mene zanima dali se s obzirom da sad imam tjelesno oštećenje na oba ramena  trebalo povećati za dodatnih 10 %?

Hvala...

Dijeli na drugim stranicama

1. Način određivanja ukupnog postotka oštećenja organizma

Ako postoje dva ili više oštećenja predviđenih u ovoj Listi, ukupan se postotak oštećenja određuje povećanjem najvećeg postotka pojedinačnog oštećenja, i to:

– po 20 % za svako daljnje tjelesno oštećenje koje iznosi 50 ili više %

– po 10 % za svako daljnje tjelesno oštećenje koje iznosi 40 ili 30 %

osim ako Listom nije predviđen drugi način.

Postotak tjelesnog oštećenja parnih organa može se povećati za 10 %, ako Listom nije predviđen drugi način.

U prijašnjim rješenju imam 40% za desno rame i 30 % za desni karpalni ukupno 40% + 10 %=50%.

Sad po novom rješenju dobivam 30 % za lijevo rame što znači plus 10 % na prijašnjih 50% i sad ukupno imam 60% tjelesnog oštećenja. 

Mene zanima dali me pripada još 10% dodatnog tjelesnog oštećenja za ( oba ramena), dali je to možda izostavljeno jer bi u tom slučaju podnio žalbu i tražio 70%.

Hvala na pomoći. 

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija