Jump to content

Pronevjera na poslu

Rockon989

Preporučene objave

Pozdrav 

Naime situacija je ovakva pronevjerio sam novac od utrška na poslu, radi se o iznosu od 1776 eura, dogovoreno je daj iznos vratim u roku par dana, no sve mi se čini da to neće biti moguće. Mene sad zanima s obzirom da je prijava podnesena kako to dalje ide, poziv ili policija dolazi po mene? Priznao sam sve no nisam bio na policiji. Pošto je prva kaznena vjerojatno ide uvjetna. Koliko to traje, postupak ili da idem na kazneni nalog. Priznam sve i idem na dogovor vraćanja na rate. Hvala 

Dijeli na drugim stranicama

prije 2 minuta, sivko je napisao:

Možda će izjavu snimiti u policiji ili u DO, zavisi kako se dogovore.

Dobro, to. Nebitno na koji ća način zabilježiti izjavu. Priznajem, tu sam, ne bježim u Bosnu, riješimo formalnost, i što onda? To je to ide kazneni nalog,uvjetna, vraćanje love ili se ide na sud?

prije 23 minuta, sivko je napisao:

Ako ide kazneni nalog o kojem ćeš pregovarati sa DO i ako ti odgovara kazna na njega se nećeš žalit (ali neće ni DO) i onda nema suda.Kad ćeš vratit lovu i to ćete pregovarati.

Ako imaš možeš ti i sad vratit komad love uz neku priznanicu tako da vide da si ipak kako treba pa će i kazna bit manja.

Velika je vjerojatnost da love neće biti. Jedina solucija za to je na neki rok određeni na rate ili nešto slično 

Dana 20. 08. 2024. u 6:58, Rockon989 je napisao:

Zvuči mi logično s obzirom da imaju sve moje podatke 

Nije nužno ni da dođe do kaznenog naloga (kojim onda postoji kazneno djelo u kaznenoj evidenciji).

Dogovorite s oštečećenikom da kad počne postupak pred ODO iskoristite mogućnost iz čl. 206.d st. 1. t. 1. ZKP-a:

Citiraj

(1) Državni odvjetnik može, nakon prethodno pribavljene suglasnosti žrtve ili oštećenika, rješenjem uvjetno odgoditi ili odustati od kaznenog progona, iako postoji osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti i za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina ako osumnjičenik odnosno okrivljenik preuzme obvezu:

1) izvršenja kakve činidbe u svrhu popravljanja ili naknade štete prouzročene kaznenim djelom,

Obvežete se vratiti novce i odustane se od progona. Vuk sit, ovce na broju. Ako oštećenik pristane. Plus troškovi postupka tada padaju na teret proračuna.

Dana 20. 08. 2024. u 6:58, Rockon989 je napisao:

Zvuči mi logično s obzirom da imaju sve moje podatke 

Nije nužno ni da dođe do kaznenog naloga (kojim onda postoji kazneno djelo u kaznenoj evidenciji).

Dogovorite s oštečećenikom da kad počne postupak pred ODO iskoristite mogućnost iz čl. 206.d st. 1. t. 1. ZKP-a:

Citiraj

(1) Državni odvjetnik može, nakon prethodno pribavljene suglasnosti žrtve ili oštećenika, rješenjem uvjetno odgoditi ili odustati od kaznenog progona, iako postoji osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti i za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina ako osumnjičenik odnosno okrivljenik preuzme obvezu:

1) izvršenja kakve činidbe u svrhu popravljanja ili naknade štete prouzročene kaznenim djelom,

Obvežete se vratiti novce i odustane se od progona. Vuk sit, ovce na broju. Ako oštećenik pristane. Plus troškovi postupka tada padaju na teret proračuna.

Update situacije, nema prijave, firma za koju radim podmirila je nastali manjak, ali sam uvjetovan zadužnicom na navedeni iznos. Sad ono što mene još zanima pravno gledano, mogu li ja mijenjati poslodavca i nastaviti vraćati dogovoreni iznos mjesečno. Ili me jednostavno mogu prijaviti. Napominjem poslodavac neće biti sretan mojim odlaskom ali to je trenutno jedina opcija, nastavak suradnje u ovakvim uvjetima je nemoguća. Znam da mu je opcija pustiti zadužnicu odmah ako se baš želi inatiti.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija