Jump to content

Darovni ugovor

petar1908

Preporučene objave

Majka želi darovnim ugovorom prenijeti stan na moje ime. Možemo li mi samo sastaviti ugovor pa ga potpisati kod bilježnika ili kako to funkcionira? Jer mi je javni bilježnik upravo javio ovo preko maila: Pisanje darovnog ugovora u obliku javnobilježničkog akta za stan od 42,32 m2 sa uknjižbom u Zemljišne knjige bi vam bilo oko 480 eura.

Jel ima jeftiniji način?

Dijeli na drugim stranicama

Ovo je ocito cijena ako vam biljeznik odradi cjeli posao (sistem kljuc u ruke), a vi mozete samo potvrditi darovni ugovor kod biljeznika, a zatim sami pokrenuti postupak upisa u Zemljišne knjige...

A mozda niti ne platite biljezniku troskove ovjere darovnog, pogledajte ovdje:

https://informator.hr/vijesti/donesena-izmjena-zakona-o-javnobiljeznickim-pristojbama

Piše da su troškova oslobođene osobe s invaliditetom? Meni je ocjenjena potpuna nesposobnost -funkcionalnih sposobnosti od vještaćenja u tvrtkovoj 5 zg. I imam european disability card. Je li to potvrda da sam osoba s invaliditetom te s tim imam besplatne usluge od javnog bilježnika?

A ne imate pravo samo na ono sto je djelokrug biljeznika "plaćanja javnobilježničkih pristojbi za isprave i radnje javnog bilježnika", drugim rjecima vjerojatno ovjera potpisa - oslobođenje od plaćanja pristojbi...

Pokretanje postupak upisa u Zemljišne knjige... obicno rade odvjetnici, a mozete i vi sami...

uređeno: od malicovjek

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija